Banjaluka

Radenko Komljenović: Za kvalitetniju praksu đaka do 20.000 maraka

Srednje stručne škole u kojima se đaci obrazuju za obućare, molere, tesare, stolare, tapetare i druga deficitarna zanimanja mogu da konkurišu za iznose do 20.000 KM za opremanje kabineta za praktičnu nastavu.

Ova vrsta pomoći će prvi put biti izdvojena iz gradske kase i raspoređuje se putem javnog poziva koji je raspisan juče, a rok za podnošenje prijava je 13. jul.

Loading...

Istim pozivom biće raspoređene subvencije za zapošljavanje i samozapošljavanje, za koje je ove godine na raspolaganju 920.000 KM. Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović rekao je da su kabineti u stručnim školama loše opremljeni.

– Zato smo se opredijelili da obezbijedimo liniju podrške od 100.000 KM i da novac usmjerimo u opremanje kabineta za praktičnu nastavu. Ovom mjerom pokušavamo riješiti problem nedostatka kvalifikovanih radnika za deficitarna zanimanja – rekao je Komljenović.

(glassrpske)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!