Sport

Sat do otvaranja SP-a: Cijeli svijet gleda prema Rusiji (FOTO)

Svijet je iščekivanju današnjeg službenog početka Svjetskog prvenstva u Rusiji.

S početkom u 17 časova, susretom ruske i saudijske reprezentacije na moskovskom Lužnjikiju započeće 21. izdanje globalne smotre.

Loading...

Početku utakmice prethodiće, kako organizatori već mjesecima najavljuju, spektakularno otvaranje.

Prema najavama, ceremonija će obilovati nikada veličanstvenijim prizorima. Izvođenjem dramskih i muzičkih djela odaće se priznanje ruskoj državi i tradiciji.

Garant kvaliteta su i muzički izvođači koji će nastupiti u ruskoj prijestonici. Na svečanosti otvaranja zapjevaće i poznati britanski pjevač Robie Vilijams, kao i sopranistica Aida Garifulina koju prati status jednog od najhvaljenijih ruskih glasova.

Moskvom će odzvanjati i taktovi Live it Up, službene himne Svjetskog prvenstva, u izvedbi Vila Smita, te Ev Istrefi i Nikija Džema.

Zapjevaće i operni velikani poput Plasida Dominga, Huana Dijega Floreza, Denisa Macueva, Jusifa Ejvazova i Ane Netrebko.

Moskva kao i ostali ruski gradovi već su danima opkoljeni navijačima koji i dalje pristižu iz svih dijelova svijeta. Na svakom su koraku primjetne i nikada veće policijske snage.

(NN)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!