Banjaluka

Sjećanje na Veselina Maslešu: Položeni vijenci ispod spomen ploče (FOTO)

Povodom 75. godišnjice od pogibije narodnog heroja Veselina Masleše, gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i predsjednik Gradskog odbora SUBNOR-a Rade Džajić položili su danas vijenac ispod spomen ploče ovog narodnog heroja u istoimenoj ulici u centru grada.

– Banja Luka je ponosna na antifašističku tradiciju i danas obilježavamo 75. godina od pogibije Veselina Masleše, istaknutog književnika, revolucionara, marksiste, intelektualca i narodnog heroja. Ističemo da smo bili dio antifašističkog pokreta, da smo pripadali antifašističkoj borbi i da jedno od imena koje Banja Luka treba da ističe i kojim treba da se ponosi jeste ime Veselina Masleše – naglasio je Radojičić i dodao da je Masleša ostavio svoj trag i kao intelektualac, ali i kao revolucionar.

Loading...

– Poginuo je u bici na Sutjesci 1943. godine na današnji dan. Zato se danas nalazimo ispred rodne kuće Veselina Masleše i u znak sjećanja i tradicije u Banjoj Luci i glavna ulica nosi njegovo ime, kao i jedno veliko kulturno-umjetničko društvo – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Predsjednik Gradskog odbora SUBNOR-a Rade Džajić kazao je da je Banja Luka bila poznata kao veliko žarište komunističke partije Jugoslavije, kojoj je pripadao i Veselin Masleša.

– Banja Luka je dala 21 heroja, među kojima je bio i Veselin Masleša. Zboga toga možemo biti ponosni, i stoga je naša obaveza i dužnost da se sjećamo ovog datuma, naših narodnih heroja i Veselina Masleše – istakao je Džajić.

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!