Banjaluka

Zbog jednog hita Mitra ili Predsjednik i Premijerka: Skandal na predizbornom skupu koji to nije, u Stuttgartu (FOTO i VIDEO)

Mitar Mirić je sinoć održao spektakularan koncert u gradiću nadomak Stuttgarta. Pored nebrojeno mnogo gostiju, nezvanično saznajemo, u publici je bila i društvena i politička elita naše Republike i dijaspore. Međutim, izbio je skandal u sred izvođenja Mirićevog hita “Bog je poslao ženu” kad je prisutno svešteno lice Srpske pravoslavne crkve protestovalo. On ju je doveo – povikao je pop.

U idealnim vremenima, ova vijest bi ovako, u satirično-duhovitom tonu, počela i završila se.
Zapravo, u idealnim vremenima, ove vijesti ne bi ni bilo. Međutim…


Događaj o kojem svo već pisali se održao večeras. Prema našim izvorima, povorka predsjednika Milorada Dodika, Premijerke Željke Cvijanović i šefa Predstavništva Republike Srpske u Stuttgartu Miće Ćetkovića, koja se sastojala od 4 automobila od kojih 2 sa BiH registracijama, je oko 19 časova stigla ispred Osterfeldhalle dvorane u gradiću Esslingen am Neckar nadomak Stuttgarta.

SrpskA veĆe

Do dvorane u kojoj se inače održavaju koncerti, vjenčanja i kongresi ih je dopratilo crveno vozilo marke Ferarri vlasnika diskoteke Metropola iz Stuttgarta. Prema našim informacijama, objezbjeđenje te diskoteke, u kojoj je sinoć gostovala i pjevačica Indira Radić, je angažovano i za Zavičajno veče na kojem su, pored Mitra Mirića, “gostovali” Predsjednik i Premijerka. Samo ulaz je, naravno, bio besplatan a cijena pića koje se služilo u plastičnim čašama je bila i veća nego i inače u njemačkim kafićima.

Predstavništvo Republike Srpske u Stuttgartu se inače, za zvaničnu korespondenciju, služi e-mail adresom otvorenom kod najpopularnijeg Njemačkog e-mail servisa za besplatnu elektronsku poštu gmx.net, što je vrlo neuobičajena praksa kod rada zvaničnih institucija bilo gdje u svijetu. Drugim riječima, sigurnost povjerljivih informacija koje Predstavništvo razmjenjuje sa maticom je ravna sigurnosti osobe koja na mobile.de prodaje Golfa.
Sjetimo se samo skandala u koji je Hillary Clinton bila umiješana pred predsjedničke izbore u SAD-u. Tada je otkriveno da je Hillary Clinton koristila privatni server elektronske pošte za zvaničnu komunikaciju, umjesto servera State Departmenta (američkog ministarstva vanjskih poslova) budući da je tad bila na mjestu državnog sekretara SAD-a (ministar vanjskih poslova). Upravo zbog razmjene informacija putem servera koji nisu bezbjedni odnosno nisu osigurani od strane zvaničnih sigurnosnih agencija, ona je i dalje na meti istrage FBI-a.

Registracija za glasanje

Prije dolaska Predsjednika i Premijerke, na ulazu u dvoranu je bio postavljen zapisnički sto sa ćiriličnim natpisom ‘REGISTRACIJA ZA GLASANJE’, gdje su se popunjavali podaci potencijalnih birača na predstojećim izborima.

Molimo vas samo da uzmete trenutak da vam to ‘slegne’: Predstavništvo Republike Srpske u Stuttgartu organizuje događaj naziva Zavičajno veče gdje goste uveseljava Mitar Mirić, ulaz je besplatan, “gostuju” Predsjednik Republike Srpske i Predsjednica Vlade Republike Srpske, koji su ujedno i kandidati za Predsjedništvo BiH i Predjsednika RS na predstojećim izborima a na vratima se registruju glasači. Ipak, Predstavništvo Republike Srpske je potencijalnim ljubiteljima zavičaja stavilo na raspolaganje umiljatog Bilala, čije ime i fotografija ih dočeka nakon upisivanja broja telefona sa pozivnice u Viber.

Vladavina prava

Kako je Njemačka država u kojoj je sveprisutna vladavina prava, o svemu je ubrzo obaviještena i njemačka policija koja se nedugo zatim pojavila na licu mjesta. Imali su problema, kažu naši izvori, sa prevodom teksta pisanim ćirilicom, međutim riječi ‘Zavičajno veče’ i ‘Srpska veće’ su uredno preveli jer je pisano, njima razumljivom, latinicom.


Nakon što se pojavila policija, sto za kojim se vršila registracija glasača je najedanput bio prazan. Ni papirića nije bilo o čemu svjedoče i fotografije.
Policija je uredno napravila zapisnik i stvar je provedena dalje u proceduru, prema njemačkom bezbjednosnim agencijama. Naime, politički skupovi maskirani u skup ljudi željnih zavičaja su strogo zabranjeni u Njemačkoj.

Skup se nastavio sa govorom Miće Ćetkovića, potom premijerke a zatim i Predsjednika.

Dok je Predsjednik Milorad Dodik držao govor, članovi grupe Pravda za Davida su ćutke ustali i podigli pesnice u zrak. Predsjednik ih je, kao što možete pogledati na videu, odmah spazio i, kako se vidi, nije skidao pogled sa njih.

Izbacivanje

Spazilo ih je i obezbjeđenje koje je vrlo burno i neprimjereno događaju sa visokim zvaničnicima, reagovalo. Ljude su izdvojili, pretresali naočigled svih prisutnih, otimali telefone i na kraju izbacili sa Zavičajne večeri.
Umjesto da su ih odveli u posebnu prostoriju, ako je već postojala sumnja u sigurnost Predsjednika, Premijerke i ostalih prisutnih, mada od osoba koje čuvaju ulaz diskoteke se i ne očekuje suptilnost.

 

Izbačeni sa Zavičajne večeri, članovi grupe Pravda za Davida su ostali mirni i dostojanstveni. Nedugo zatim, nakon održanog govora, Predsjednik i Premijerka napuštaju Osterfeldhalle dvoranu a na scenu nastupa Mitar Mirić.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!