Privreda

Elektrokrajina podiže napon pred izbore

Nakon tendera za kupovinu drvenih kestenovih stubova vrijednosti 585.000 maraka, „Elektrokrajina“ je spremna da plati dodatnih 936.000 KM za armirano-betonske stubove. Tako će ovo elektrodistibutivno preduzeće do zvaničnog početka izborne kampanje biti snabdjeveno sa stubovima ukupne vrijednosti 1,5 miliona KM.

„Elektrokrajina“ tenderom raspisanim juče traži ponuđača koji može da isporuči 2.719 armirano – betonskih stubova, procijenjene vrijednosti 800.000 KM bez PDV-a.

Loading...

Ponuđač stubove treba da isporuči u skladišta Radnih jedinica u sastavu „Elektrokrajine“. Najviše stubova, prema podacima iz tenderske dokumentacije, dobiće Banjaluka, Prijedor i Laktaši.

Maksimalno prihvatljiv rok za isporuku stubova je 30 dana od dana potpisa ugovora. Zanimljivo je da se za ovakvu vrstu robe najčešće sklapaju okvirni sporazumi, a da se količine isporučuju u skladu s potrebama. Međutim, za isporuku armirano – betonskih stubova dat je rok od 30 dana što se, ako tender prođe bez žalbi, poklapa s početkom izborne kampanje.

Rok za prijem ponuda na raspisani tender je 6. avgust 2018. godine.

Dobavljač treba, između ostalog, da ispuni i uslov da u prethodne dvije godine ima izvršene ugovore u vrijednosti od najmanje 800.000 KM, a čiji su karakter i kompleksnost slični predloženom ugovoru.

Prema nepotvrđenim informacijama, ovaj posao dobiće preduzeće „Elim“ iz Laktaša. Ovo preduzeće je, prema podacima Centra za istraživačko novinarstvo, od maja 2012. godine do novembra 2015. godine, s „Elektrokrajinom“, „Elektro Dobojem“ i Ministartvom za izbjeglice i raseljena lica RS sklopilo 22 ugovora o nabavci stubova, ukupne vrijednosti 6,8 miliona KM.

„Elim“ je prošle godine imao prihod od 11,4 miliona, te 2017. godinu završilo sa dobiti od dva miliona KM i 73 zaposlena radnika, podaci su iz registra akta.ba.

Iako se postupci javnih nabavki sprovode, javna tajna je da se skoro svi poslovi dogovore unaprijed. Posao snabdjevanja „Elektrokrajine“ kestenovim stubovima, trebalo bi da dobije firma „LIGNO-KOMERC” iz Kozarske Dubice.

(capital.ba)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!