Politika

Govedarica: Nećemo podržati izbor Vlade Srpske

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas u Banjaluci da ova politička partija neće podržati izbor nove vlade Republike Srpske, ali će u njenom radu podržati sva rješenja koja budu u interesu građana.

“Mandatar za sastav nove vlade Radovan Višković ima dosta lijepih ideja, ali je pitanje kako će ih sprovoditi u djelo. Na bazi dosadašnjeg rada Vlade i politike kontinuiteta koja Srpsku nije odvela u dobrom pravcu, Glavni odbor SDS-a je odlučio da djelujemo u opiziciji i jasno je da ćemo se na takav način postaviti i prilikom izbora vlade”, rekao je novinarima Govedarica nakon konsultacija sa Viškovićem.

Loading...

On je istakao da je u Srpskoj neophodna reforma poreske politike i redefinišu paarafiskalni nameti.

“Budući predsjednik Vlade nas je informisao da je urađen registar ovih nameta i da će biti urađena informacija i analiza o potrebi svih parafiskalnih nameta, što je dobro”, dodao je Govedarica.

On kaže da je loša politika zaduživanja u Srpske, što mora biti promijenjeno.

“Na sastanku je razgovarano i o javnim preduzećima. Očekujemo stručnost i odgovornost, što znači da ova preduzeća ne mogu da vode ljudi koji prave gubitke u poslovanjima”, rekao je Govedarica i dodao da će sa pažnjom posmatrati rad nove vlade u prvih stotinu dana.

On je naglasio da će srpske stranke u Narodnoj skupštini podržati srpskog člana Predsjedništva BiH prilikom upotrebe mehanizma zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

Mandatar Višković je istakao da su razgovori sa svim političkim partijama u procesu formiranja vlasti odlika demokratskog društva, te da očekuje da svi politički subjekti u Srpskoj u narednom periodu pokažu političku zrelost i jedinstvo u pitanjima koja su ključna za stabilnost i razvoj Republike Srpske.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!