Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

“Pokrenimo akciju – Pronađimo Željku”: Zašto se premijerka krije od teških pitanja?

Predsjednica Vlade Željka Cvijanović nije se pojavila na današnjem zasjedanju Narodne skupštine RS i tako izbjegla pitanja poslanika. Opozicionari tvrde da je sve ovo dio plana SNSD-a koji želi spasiti premijerku od neugodnih pitanja za nju, a važnih za građane RS.

Pošto skupštinskom zasjedanju ne prisustvuje predsjednica vlade, a predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović ne zna gdje se ona nalazi, šef poslaničkog kluba SDS Vukota Govedarica je ovakvu situaciju ocijenio neodgovornim činom, navodeći da je predsjednica vlade morala danas da bude u skupštini i odgovori na pitanja poslanika, što je trebalo da bude prva tačka dnevnog reda.

Vukota Govedarica

Vukota Govedarica je zato tražio prisustvo premijerke naglašavajući da je bitno da odgovori na pitanja poslanika.

“Posao predsjednice vlade je složen i obiman ali treba da bude i odgovoran i da poštuje i NSRS”, kazao je Govedarica, navodeći da je predsjednica vlade Željka Cvijanović dužna da prisutvuje sjednicama najvišeg zakonodavnog tijela.

“Ovo je prilika da okončamo mandat i da vidimo kakvi su efekti rada ove vlade”, kazao je Govedarica, zahtijevajući od predsjendika NSRS da pozove Cvijanovićevu da dođe na skupštinsko zasjedanje i pruži odgovore na pitanja poslanika, što je njena obaveza.

“Gdje se nalazi i ukoliko je u Banjaluci da sačekamo da dođe u Parlament ili da tačku pitanja predsjednici Vlade pomjerimo sve dok se ona ne pojavi”, kazao je Govedarica.

Poslanik SRS RS Milanko Mihajlica je rekao da se ovdje cijela priča svodi na činjenicu da predsjednica Vlade nije došla u NSRS, a bila je obavezna.

Milanko Mihajlica

“Premijerka ne želi da odgovara. Vi ste, vlast, ocijenili da je bolje da ona ne dođe i da ne odgovara na pitanja. Mi znamo da je to razlog. Ali želimo da javnost zna da predsjednica izbjegava da se suoči sa pitanjima poslanika. Nemojte da se ovo svede na kršenje poslovnika, već je to obaveza predsjednice Vlade da dođe i odgovara na pitanja poslanika”, rekao je Mihajilica.

 

 

 

Adam Šukalo

Poslanik kluba PDP-a Adam Šukalo je ovakvo ponašanje predsjednice Vlade i njeno izbjegavanje i bježanje od važnih pitanja na koje nije dala odgovore bezobraznim i neodgovornim.

 

 

 

 

(6yka.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button