Hronika

Udario u čunjeve, radnici mu prijetili batinama. Begić nakon incidenta: “Napali su me jer sam pričao o poslovanju njihovog preduzeća”

Radnici preduzeća „Prijedorputevi“ napali su me, vrijeđali i prijetili samo zato što sam ranije pisao da je njihovo preduzeće na nezakonit način dobilo određene poslove, tvrdi ovo Ivan Begić iz Prijedora.

On je pojasnio da se sve desilo prije par dana kada je automobilom išao iz pravca Novog Grada prema Banjaluci, magistralnim putem.

– Išao sam po ograničenju i odjednom se ispred mene stvorila grupa radnika koji su farbali signalizacije, a nikakvog znaka nije bilo da su radovi na putu. Sva sreća pa sam brzo odreagovao i uspio usporiti da ne ugrozim ničiji život. Izbjegavajući radnike udario sam u dva “čunja” – kaže Begić.

Dodaje da je zatim zamolio radnike da označe mjesto gdje rade, kako se ne bi desila tragedija i ističe da tada niko od radnika ništa nije rekao.

– Potom sam nastavio put i poslije nekoliko kilometara se zaustavio na jednom parkingu. Iza mene se tada stvorio kamion preduzeća „Prijedorputevi“ i odjednom se pojavio radnik koji me počeo vrijeđati, psovati i tjerati me van iz automobila. Na prvu nisam htio izaći, ali kada je prišao mojim vratima izašao sam iz vozila – pojašnjava ovaj Prijedorčanin.

On kaže da ga je taj radnik nastavio vrijeđati, galamiti i gurati, kaže da je uzeo telefon da zabilježi šta mu je sve govorio, ali je zaprijetio da će mu razbiti telefon. Begić kaže da je potom pozvao policiju, ali da ni tu nije imao sreće.

– Od policije sam dobio odgovor da se mi probamo dogovoriti i budući da sam ja prouzrokovao štetu na putu da oni trebaju kontaktirati policiju. Zamolio sam radnika da se smiri, što mi nije pošlo za rukom. Tražio je od mene 500 maraka da platim štetu! Naravno, dva “čunja” koštaju oko 20 KM, a ne 500 KM. Rekao sam mu da ću štetu platiti ukoliko se tačno utvrde sve okolnosti pod kojima je šteta nastala, i ukoliko lice koje ima ovlaštenja odredi iznos – istakao je Ivan.

Zatim kaže da je ta signalizacija napravljena od posebnog materijala, kako ne bi oštetila vozila i ugrozila bezbjednost u slučaju udara u njih.

– Nije mi jasno zašto radnik „Prijedorputeva“ nije pozvao policiju ukoliko sam ja napravio propust, već me je pratio nekoliko kilometara i ponašao se na ovakav način – pojasnio je Begić i dodao da je siguran da su ga radnici napali jer je nedavno objavio da su nelegalno dobili posao na jednom tenderu.

– Vrijednost radova bila je oko 11 miliona maraka i toliko je ponudila jedna frma, međutim oni su ponudili 22 miliona i dobili taj posao. Kad me je napao, taj radnik je govorio da zna ko sam ja i šta pričam – ističe Begić.

U preduzeću “Prijedorputevi” bez odgovora

U preduzeću „Prijedorputevi“ juče nismo dobili komentar da li je direktor upoznat sa ovim slučajem.

U ovoj firmi kratko su rekli da jedino direktor može davati izjave, ali da nije u preduzeću, a da oni nisu upoznati sa ovim događajem.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!