Kultura

Robert de Niro pravi svoj studio u Njujorku

Robert de Niro (75) sa sinom Rafaelom (43) i još nekoliko investitora kupio je zemljište u Kvinsu u Njujorku, gdje bi na 19. aveniji trebalo da nikne “Wildflower studios“, javlja Radio televizija Srbije.

Drugi pokušaj američkog glumca Roberta de Nira da u Njujorku otvori veliki filmski studio zasad teče glatko, prenosi Njujork tajms. Do sada je zemljište bilo u vlasništvu poznatog američko-njemačkog proizvođača klavira “Stenway & Sons”, koji je tamo imao skladište, prenosi Njujork tajms.

Izgradnja studija događa se u vrijeme kada filmske kompanije hrle u Veliku jabuku zbog povoljnih kredita koje nudi država, a na kojima se može uštedeti i do 30 odsto troškova proizvodnje. Prošle godine su u gradu snimljena 332 filma, što je više nego dvostruko u odnosu na 1980. godinu.

Kompanije poput “Steiner Studios“ povećale su posao u gradu. “Silvercoup Studios“ je otvorio dva nova studija u Bronksu, a Netfliks je u aprilu objavio da na Menhetnu otvara korporativnu kancelariju i ‘proizvodni’ prostor u Bruklinu.

Ali čini se da je De Niro oduvijek želio da dovede film u Njujork. Prvi put je pokušao prije dvadeset godina, kad se udružio s danas omraženim producentom i filmskim mogulom Harvijem Vajnštajnom.

Pošto su 1999. godine dobili zeleno svetlo od tadašnjeg gradonačelnika Rudija Đulijanija, gradska uprava odbila je odobrenje, a projekt je propao.

U drugom pokušaju glumačka legenda udružila se sa sinom Rafaelom de Nirom, brokerom, i filmskom producentkinjom Džejn Rozental.

Kupili su zemljište za 73 miliona dolara, a za projekt planiraju da izdvoje 425 miliona dolara. Sporazum bi trebalo da bude zaključen do kraja godine.

Robert de Niro je prošle godine proslavio 75. rođendan, a u bogatoj filmskoj karijeri ostvario je više od 80 filmskih uloga. Dobitnik je brojnih nagrada za svoj rad, među kojima su i dva Oskara.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!