Politika

Cvijanovićka za RTRS: Set zakona za povećanje plata svim radnicima (VIDEO)

Premijerka Srpske Željka Cvijanović, govoreći o najavljivanom povećanju plata u Srpskoj, rekla je danas u Banjaluci da Vlada o tome već neko vrijeme razgovara sa poslodavcima i sindikatom, te da se o ovom pitanju u javnosti počelo govoriti onda kada se znalo kako će da izgleda koncept povećanja plata svim radnicima, kako u javnom tako i u realnom sektoru.

– Smatramo da će to biti vrlo izbalansirano i jedno pravdeno rješenje, te da ćemo na taj način stvoriti dobru i solidnu osnovu za ono što ćemo raditi u narednom periodu – istakla je Cvijanovićka.

Loading...

Prema njenim riječima, važan momenat je opredijeljenost Vlade da se, uz saglasnost svih socijalnih partnera, osim pomenutih povećanja, dodatno tretiraju radnici sa najnižim platama.

– To će biti cijeli niz od osam ili devet zakona s kojima ćemo ići u Narodnu skupštinu i pretpostavljam da će to biti prihvaćeno od svih – naglasila je premijerka Srpske.

Ona je dodala da Vlada nije željela da u javnost izlazi sa konceptom povećanja plata dok ne vidi kakve su analize stanja, dodavši da su one za prvih šest mjeseci očekivane.

– Analize se uklapaju u projekcije da imamo više novca nego što smo i planirali, prema tome nećemo imati nikakv problem da to provedemo – istakla je Cvijanovićka.

Premijerka Srpske je ocijenila da mnogi veoma pogrešno, bez elemntarnih znanja, komentarišu ovo pitanje, tvrdeći kako će Vlada da se zadužuje da bi obezbijedila neka povećanja, što apsolutno nije tačno.

– Kada je prije nekoliko godina Vlada uvela neoporezivi dio dohotka od 200 KM, ostavila je u privredi 94 miliona KM. Ovaj put Vlada odlučuje da kroz odricanje od određenih sredstava, razliku koja će se napraviti usmjeri prema radničkim platama – pojasnila je Cvijanovićka.

Ona je dodala da nema nikakve priče o bilo kakvin zaduženjima, te da je riječ o vrlo isplaniranom koraku, na kojem se radilo zajedno sa socijalnim partnerima, kako bi se došlo do svakog radnika u Srpskoj, bez privilegovanih u javnom sektoru.

(rtrs)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!