Hronika

Ispovijest braće Diljević: Tukli su me KOCEM i tražili da PRIZNAM UBISTVO koje nisam počinio”

Nakon što sam odbio da priznam da sam ubio Bojana Koprenu, jer to nisam uradio, dva policijska inspektora su me rukama, nogama i kocem tukla cijeli dan i napravili invalida od mene.

Kaže ovo u ispovijesti za Srpskainfo Boško Diljević kojeg policija sumnjiči da je, zajedno sa bratom Bogdanom, prije četiri godine ubio Koprenu. Da nema veze sa nestankom Koprene tvrdi i Bogdan, koji kaže da je u to vrijeme imao teške zdravstvene probleme.

Loading...

Braću Diljević smo zatekli na njihovom skromnom imanju u selu Bukvalek, a Boško, hramljući na jednu nogu i jedva hodajući od bolova, odmah je krenuo da priča šta ga je snašlo u utorak ujutru.

– Spavao sam i oko šest časova ujutru neko je zalupao na vrata. Zatim su unutra ušli policajci i rekli mi da se obučem i da idem sa njima, te su me odvezli u kasarnu u Zalužanima. Tek kada sam došao u kasarnu rekli su mi zašto su me priveli – počinje priču Boško.

Ističe da su policajci koji su ih privodili bili veoma korektni i nijednu ružnu riječ mu nisu rekli, za razliku od dvojice policajaca u civilu koji su ga, kako kaže, krvnički tukli čime su stigli.

– Nakon kratkog saslušanja u kasarni, dvojica inspektora u civilu su me odveli u šumu u blizini kuće i tu je nastao horor po mene. Čim smo ušli u šumu krenuli su me tući, rukama, nogama i čime stignu i samo su govorili: „Pjevaj“. Htjeli su da im kažem gdje je tijelo Bojana Koprene, ali ja to ne znam – ističe Boško.

Kaže da je zatim jedan od njih dvojice uzeo kolac i krenuo ga udarati njime po cijelom tijelu.

– Od svakog udarca bih završio na zemlji, tukli su me kao najvećeg neprijatelja. Kada sam pao na zemlju jedan od njih mi je stavio taj kolac na vrat i nogama stao na njega i tražio da priznam nešto što nisam uradio. Rekao sam im da me mogu ubiti, ali da je nemam veze sa Koprenom – pojašnjava Boško.

Boško Diljević

Dodaje da su ga zatim policajci vratili u kasarnu i da su oni bili korektni, ali da su ga ova dva inspektora nastavila maltretirati i u prostorijama za ispitivanje.

– Stavili su me uz zid i tukli sve vrijeme, udarili su me u pluća i jedva sam mogao disati. Kako nisu imali nijedan dokaz protiv mene, morali su me pustiti na slobodu. Bio sam u jako lošem stanju u srijedu ujutru i sav sam se tresao, a neki čovjek, za kojeg mislim da je šef, tješio me je kada je vidio kako su me pretukli. Dali su mi neki papir da potpišem i pustili na slobodu – ispričao je Boško.

Kaže da je tek kad je izašao iz pritvora vidio da mu je podmetnut papir u kojem je napisano da nema tjelesnih povreda, zbog čega je otišao u bolnicu i izvadio potvrde o povredama.

Njegov brat Bogdan ističe da ga nisu tukli u policiji jer su od ranije znali da ima zdravstvenih problema.

– U danima kada je nestao Bojan imao sam operacije i bio sam svaki dan u bolnici. Sve da sam nešto uradio, nisam imao snage da pomjerim nešto teško. Sve ovo što smo prošli u ova dva dana kriv je čovjek iz sela koji nas je lažno optužio – ističe Bogdan.

Braća Diljević najavljuju tužbe protiv osoba koje su ih lažno optužile, ali i protiv policije zbog nanošenja teških povreda.

– Obojica smo od prvog do zadnjeg dana bili u ratu. Ja sam i ratni vojni invalid, uzdržavamo se od prodaje ovaca, a sada sam dočekao da inspektori od mene prave invalida – poručio je Boško Diljević.

Na kraju je dodao da su i poslije nestanka Koprene privođeni i da su dva puta prošli poligrafsko ispitivanje.

Bojan Koprena

Bojan Koprena je nestao 7. jula 2014. godine, a posljednji put je viđen u „Krčmi kod Roze“, kada je sa „opel vektrom“ otišao u nepoznatom pravcu. Vozilo je pronađeno dva dana kasnije, zapaljeno.

Policija je uz pomoć lovaca i građana više puta organizovala velike pretrage šume u Bukvaleku, ali nisu pronađeni tragovi koji bi ih doveli do tijela.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!