Kultura

Jovana Raljić i Arsen Čarkić sviraju u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora, večeras u 20 časova biće održan koncert violinistkinje Jovane Raljić i pijaniste Arsena Čarkića.

Besplatne pozivnice za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora.

Loading...

Raljićeva je u Banjaluci završila srednju muzičku školu kao vukovac, u klasi Biljane Radulović. Osnovne studije završila je u Gracu, u klasi profesora Silvia Marcovici i Yair Kless. Trenutno je na master studijama kao jedan od najboljih studenata na prestižnoj Akademiji u Beču, u klasi profesora Kristiana Altenburgera i Igora Petruševskog.

Uspješna je koncertna violinistkinja, sa mnogo osvojenih međunarodnih takmičenja i solističkih nastupa sa raznim renomiranim orkestrima. Uzastopni je laureat na međunarodnim takmičenjima violine u Srbiji, Italiji, Njemačkoj.

Bila je učesnik festivala širom Evrope i drži poziciju koncert majstora različitih orkestara. Nastupila je kao solista sa orkestrima poput „Savaria Symphony Orchestra“ – Mađarska, Simfonijski orkestar „Karlove Vari“ – Češka i „Laappenranta Symphony orchestra“ – Finska. Pored violine cijeli život bavi se i pjevanjem. Pobjednica je festivala u Banjaluci, Rumuniji, Bjelorusiji. Bila je i polufinalista na poznatom televizijskom šou „Ja Imam Talenat“, u Srbiji.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!