Kultura

Jovana Raljić i Arsen Čarkić sviraju u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora, večeras u 20 časova biće održan koncert violinistkinje Jovane Raljić i pijaniste Arsena Čarkića.

Besplatne pozivnice za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora.

Loading...

Raljićeva je u Banjaluci završila srednju muzičku školu kao vukovac, u klasi Biljane Radulović. Osnovne studije završila je u Gracu, u klasi profesora Silvia Marcovici i Yair Kless. Trenutno je na master studijama kao jedan od najboljih studenata na prestižnoj Akademiji u Beču, u klasi profesora Kristiana Altenburgera i Igora Petruševskog.

Uspješna je koncertna violinistkinja, sa mnogo osvojenih međunarodnih takmičenja i solističkih nastupa sa raznim renomiranim orkestrima. Uzastopni je laureat na međunarodnim takmičenjima violine u Srbiji, Italiji, Njemačkoj.

Bila je učesnik festivala širom Evrope i drži poziciju koncert majstora različitih orkestara. Nastupila je kao solista sa orkestrima poput „Savaria Symphony Orchestra“ – Mađarska, Simfonijski orkestar „Karlove Vari“ – Češka i „Laappenranta Symphony orchestra“ – Finska. Pored violine cijeli život bavi se i pjevanjem. Pobjednica je festivala u Banjaluci, Rumuniji, Bjelorusiji. Bila je i polufinalista na poznatom televizijskom šou „Ja Imam Talenat“, u Srbiji.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!