Banjaluka

Kontrole pokazale potpunu zdravstvenu ispravnost sladoleda

Vanredno uzorkovanje sladoleda kod četrnaest subjekata

Sa ciljem provjere zdravstvene ispravnosti sladoleda, inspektori za hranu su proteklih dana izvršili vanredno uzorkovanje sladoleda kod četrnaest subjekata, koji se bave proizvodnjom i prodajom sladoleda na području Banje Luke.

Nakon laboratorijskih analiza uzetih uzoraka sladoleda u Veterinarskom institutu „Dr Vaso Butozan“ u Banjoj Luci, kao i superanaliza u Institutu za javno zdravstvo, potvrđeno je da su svi uzorci sladoleda zdravstveno ispravni.

Pojačan nadzor nad prodajom sladoleda

Inspekcija za hranu Odjeljenja za inspekcijske poslove svake godine početkom ljeta vrši pojačan nadzor nad prodajom sladoleda, a posebno točenog sladoleda, kao i sladoleda koji se prodaje ili služi na kugle.

Inspekcija za hranu, kao i druge nadležne inspekcije za kontrolu kvaliteta i ispravnosti hrane, u narednom periodu intenziviraće kontrole proizvodnje i prodaje lako kvarljive hrane, kao i sezonske hrane, a sve sa ciljem zaštite zdravlja potrošača.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!