Hronika

Detalji hapšenja banjalučkog pljačkaša: Mesar istjerao “kupus razbojnika” iz marketa

Dragan Radaković (44) iz Banjaluke, poznatiji kao “kupus razbojnik”, ne namjerava da se skrasi pa je tako preksinoć uhapšen zbog sumnje da je opljačkao “mojMarket” u Ulici Sime Matavulja.

To, međutim, nije kraj njegovim nedjelima, već je u momentima dramatične policijske potjere počeo da vitla noževima. Njih je bacao prema policajcima, ali su ga oni uspjeli uhvatiti i savladati, tako da je Radakovićev ko zna koji pokušaj da dođe do lakih para pretvoren u fijasko.

Loading...

Da nevolja bude veća, sve je to uradio ni manje ni više nego u periodu između prvostepene presude, kojom je za ranije pljačke osuđen na četiri godine, i odluke drugostepenog suda, od kojeg je tražio da mu kazna bude – smanjena!

Potvrđeno je da je Radaković osumnjičen da je u nedjelju naveče, oko 21.35, maskiran fantomkom upao u “mojMarket” te od radnika, prijeteći nožem, zatražio novac. Pokupio je oko 340 maraka.

U međuvremenu je do kasirke dotrčao radnik mesare u sklopu ovog marketa, držeći u ruci štrajer, odnosno brus za mesarske noževe, te je bandita istjerao iz marketa.

“Na sreću, niko od prisutnih kupaca i radnika nije povrijeđen. Zahvaljujući hrabroj i brzoj reakciji kupaca prisutnih u marketu i radnika sa odjela mesnice, te njihovoj nesebičnoj želji da pomognu radnici, oni su konfrontirali pljačkaša tupim predmetima, nakon čega je on napustio objekat”, rekli su iz domaćeg trgovačkog lanca “mojMarket”.

Lopov je, dakle, nakon svog pohoda bježao, ali nakratko.

“Primijetili su ga policajci, ali je on hapšenje pokušao izbjeći tako što je prema njima bacio noževe”, saopštili su iz policije.

Zanimljivo je da ga je patrola stigla na nekoliko stotina metara od mjesta razbojništva, na zapadnom tranzitu. Dva noža smo preksinoć, u momentima uviđaja, primijetili na asfaltu. Osim noževa, policajci su pronašli i ukradene pare, a njega će, pored razbojništva, teretiti i za sprečavanje policije u njihovom poslu.

Ovo nije prvi gaf koji je Radaković doživio… Pored preksinoćnjeg, u sjećanju će mu najviše vjerovatno ostati i pokušaj pljačke zbog kojeg je dobio nadimak “kupus razbojnik”. Osuđen je, naime, i za slučaj zabilježen u prodavnici “Daca i Ana” u naselju Obilićevo, kada je, vidjevši maskiranog pljačkaša sa kuhinjskim nožem, radnica pobjegla i pozvala gazdu Draženka Z., koji je bandita otjerao tako što ga je gađao čim je stigao, uključujući i kupus. Jednu glavicu dobio je i u glavu!

Osim za taj pokušaj pljačke, Radaković je u decembru prošle godine osuđen i za tri razbojništva, na ukupno četiri godine zatvora. Proglašen je, naime, krivim i za pljačke trgovina “Vesna”, “Super Kort” i “Kod Brke”. Svaki put je upadao maskiran i svaki put naoružan nožem.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!