Politika

Dodik: Mjere lojalnosti Republici Srpskoj, ne meni. Britanski obavještajci neće uspjeti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da britanski obavještajci ne dolaze u BiH radi fer i poštenih izbora, nego s ciljem jačanja centralizacije BiH i da bi kreirali izbore kojima bi bila proizvedena struktura za realizaciju toga, ali im to neće uspjeti.

“Naravno, vjerujem da to neće uspjeti”, rekao je Dodik danas novinarima u Banjaluci.

On je istakao da malo ko vjeruje da bi dolazak specijalaca bio u funkciji fer i poštenih izbora u BiH.

Na pitanje novinara da li je pozvao ambasadora Velike Britanije u BiH Edvarda Fergusona na razgovor o temi dolaska britanskih obavještajaca u BiH, Dodik je rekao da nije, jer se “Ferguson drznuo da javno objašnjava situaciju”.

Dodik je istakao da je Ferguson pokušao da sakrije namjeru Britanaca.

“Poznato je da je Vlada Velike Britanije prije godinu dana odobrila osam-devet miliona funti za programe kojima bi trebalo da bude spriječen navodni maligni uticaj Rusije na Balkanu”, istakao je Dodik.

Dodik: Pokazati lojalnost Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da oni koji rade u institucijama na nivou BiH moraju da pokažu patriotizam i lojalnost Srpskoj.

“Tražio sam samo da budu uvedene mjere lojalnosti Republici Srpskoj, ne meni, mojoj partiji /SNSD/, niti bilo kome. Oni koji smatraju da treba da nešto objašnjavaju o ovome govore da imaju problem sa lojalnošću, za razliku od mene”, rekao je novinarima Dodik.

On je podsjetio da je ranije u Istočnom Sarajevu izjavio da je jedina mjera saradnje lojalnost Republici Srpskoj.

“Znam da ima mnogo onih koji su zloupotrijebili povjerenje koje su dobili od naroda da vrše važne funkcije na nivou BiH. Ne želim u ovom trenutku da govorim o patriotizmu nekih ljudi, jer vjerujem da su, umjesto patriotizma, pokazivali izdaju i ne želim da ćutim o ovome”, dodao je Dodik.

Kada je riječ o ljudima koji rade na nivou BiH, a nisu na funkcijama, kaže Dodik, činjenica je da ih je u posljednje vrijeme zaposleno 350 do 400.

“Nema problema da ostanu, ali moraju pokazati patriotizam prema Republici Srpskoj. Kako se utvrđuje patriotizam, veoma lako, a to znači lojalnost i odbrana Srpske na svakom mjestu i trenutku. To će biti kriterijum kojim ću se voditi”, naveo je Dodik.

Na pitanje da li potredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić poštuje mjere koje mu je izrekao, Dodik je rekao da ne zna šta Salkić radi, ali da je uglavnom ispoštovao ono što je u skladu sa zakonom.

“Salkić je radio protiv Republike Srpkse i zato sam smatrao da je neophodno da preduzmem određene mjere”, rekao je Dodik.

(srna)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!