Politika

Tegeltija za RTRS: Sve što Vlada radi odraz je finansijske snage i stabilnosti (VIDEO)

Sve što Vlada radi u ovom trenutku odraz je finansijske snage, stabilnosti i sposobnosti, istakao je u Aktuelnom razgovoru za RTRS ministar finansija, Zoran Tegeltija.

Trošak najavljenog povećanja plata, koje će radnici osjetiti na avgustovskoj plati, snosiće Vlada s lokalnim zajednicama, istakao je Tegeltija, i on će je godišnje koštati 80 miliona KM. Radnike je pozvao da, ukoliko povećanje ne primijete, prijave poslodavce nadležnim inspekcijskim organima.

– Mi ćemo se pobrinuti da najniža plata u javnom sektoru, bude 450 KM, što znači da će ona rasti 12,5 odsto. Oni koji imaju koeficijent pet, njihove će plate rasti za nešto više od devet odsto. Nominalno plate, računajući neka mala zaokruživanja, zavisno od minulog rada, njihov rast će se kretati između 27,5 do 30 KM. Najniža plata u Republici Srpskoj biće definisana dogovorom socijalnih partnera, to su Vlada Republike Srpske, Unija poslodavaca i Sindikat. Vlada će predložiti da se pokuša dogovoriti veća plata od one koju daje ovo zakonsko rješenje – poručio je ministar Tegeltija.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!