Banjaluka

Klinika za anesteziju i intenzivno liječenje uskoro seli na Paprikovac

Povodom planiranog preseljenja i smještanja svih organizacionih jedinica Univerzitetsko-kliničkog centra RS na Paprikovac, predstavljene su nove savremeno opremljene prostorije Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje, koje će osoblju i pacijentima donijeti značajno bolje uslove.

Slobodan Hajder, pomoćnik generalnog direktora za medicinske poslove UKC RS, rekao je da je Klinika za anesteziju i intenzivno liječenje praktično “srce” svih hirurških klinika i nosi veliku odgovornost.

Loading...

“Preseljenje nas očekuje u septembru i radi se o velikom poduhvatu koji čekamo više od 40 godina. Nove savremeno opremljene prostorije će obezbijediti našim pacijentima uslugu kakvu dosad na staroj lokaciji nisu imali. Gotovo da nikad nisam čuo sumnju u stručnost naših ljekara od strane pacijenata, ali bile su žalbe na uslove, te će nam se vrlo brzo pružiti prilika da i taj segment na neki način zaokružimo i dobijemo bolje uslove”, rekao je Hajder.

Darko Golić, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS

Darko Golić, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje, rekao je da su uslovi u operacionoj sali loši i mjerenja su pokazala visoke koncentracije anestetičkih gasova, što je, kako kaže, ostavilo i posljedice na zdravstveno stanje osoblja i zdravstvenih radnika u operacionim salama.

“I u takvim uslovima mi smo zadnjih petnaestak godina godišnje imali više od 10.000 operativnih zahvata. Prelaskom u nove prostorije napokon dobijamo ljudske uslove za obavljanje najsloženijih operativnih zahvata. Što se tiče jedinice intenzivne terapije na staroj lokaciji, ona je imala 11 kreveta i jako je skromno opremljena, a prostorno skromno uređena”, rekao je Golić.

Ističe da su bez obzira na to svake godine liječili između 2.500 i 3.000 životno ugroženih pacijenata.

“Prelaskom u nove prostorije sa kapacitetima od 22 kreveta dobijamo i novu opremu i to je početak boljeg perioda za sve radnike”, kaže Golić.

Zorana Đurđević, nadzorna sestra u Klinici za anesteziju, istakla je da će preseljenje hirurške intenzivne njege u moderan prostor sa najsavremenijom opremom mnogo značiti medicinskim sestarama i tehničarima, koji svakodnevno 24 sata brinu o najugroženijim pacijentima.

(NN)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!