Politika

Banjaluka: Prvi pješadijski bataljon obilježio Vidovdan (FOTO)

Obilježavanje je počelo Svetom arhijerejskom liturgijom u Crkvi Svetog Velikomučenika kneza Lazara i parastosom srpskim vojnicima poginulim od Kosovskog boja do danas. Tim povodom osveštano je slavsko žito i kolač, te organizovan slavski ručak.

Zamjenik komandanta Prvog pješadijskog bataljona Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Saša Lazarević poručio je da ne bi bilo Republike Srpske da nije bilo boraca Vojske Srpske, čija se tradicija baštini i danas i crpe vrline od svetih predaka.

Loading...

Lazarević je izjavio da pripadnici Prvog pješadijskog bataljona pokazuju zajedništvo sa narodom i da je Vidovdan važan ne samo za bivše borce Vojske Republike Srpske, već i sadašnje pripadnike Oružanih snaga BiH iz reda srpskog naroda.

– Ništa ne bi imalo smisla da nije bilo boraca Vojske Republike Srpske koji su ugradili svoje živote u ovo što mi danas imamo – rekao je Lazarević.

Penzionisani general Vojske Republike Srpske Bogdan Subotić izjavio je da je značajno obilježavanje Vidovdana da se ne bi zaboravilo djelo Vojske Srpske bez kojeg ne bi bila izgrađena Republika.

– Velika je čast obilježavati ovaj praznik – rekao je Subotić i poručio da je put srpske vojske bio vrlo težak jer joj niko nije prišao u pomoć, svi su bili protiv nje, kao što su i danas protiv Srba.

Obilježavanju krsne slave prisustvovali su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, bivši pripadnici Vojske Srpske i brojni građani.

Centralna proslava Vidovdana- krsne slave Vojske Republike Srpske, održava se kod Manastira Medna u Mrkonjić Gradu.

Vojska Republike Srpske formirana je 12. maja 1992. godine odlukom Narodne skupštine Srpske Republike BiH u Banjaluci. Integrisana je u Oružane snage BiH kao Treći puk.

(srna)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!