Hronika

Poziv majci pretučene Zadranke: “Znaš Daruvarca? Pretukao ju je, krvava je od glave do pete” (FOTO)

Niz telefonskih razgovora koje je majka pretučene djevojke vodila s napadačem i zadarskom policijom otkriva što se događalo tokom 12 sati potrage za čovjekom koji je pretukao 18-godišnju Zadranku.

Slučaj brutalno pretučene 18-godišnje djevojke iz Zadra šokirao je Hrvatsku i cijeli region.

Loading...

Djevojku je pretukao 31-godišnji Darko Kovačević zvani Daruvarac, poznati zadarski kriminalac protiv kojeg je policija od 2008. godine podnijela niz prekršajnih i kaznenih prijava. Tinejdžericu je u zadarskom kafiću tukao šakama i nogama te joj je, kako govore svjedoci, lupao i glavom o umivaonik u WC-u zadarskog kafića. Slomio joj je kosti lica, nos, razbio zube, djevojka je dobila 20 šavova na licu, šivane su joj usne i zadobila je modrice na oku.

Par dana nakon događaja njena je majka teško optužila policiju za zataškavanje.

“Ja sam policiju nazvala iste noći, ali reakcije nije bilo. Rekli su mi: ‘Gospođo, šta vam je, mi imamo samo jednu patrolu.’ Na informaciju da mi je kći brutalno pretučena od nasilnika u kafiću, oni meni to kažu! Nakon što sam poslije brojnih njihovih propusta obavijestila Tužilaštvo, tek tada se tema proširila. Dijete mi je krvarilo vani 40 minuta dok nije stigla hitna”, ispričala je majka.

“Darko, čovjek koji je prebio moju kćer, njihov je druker. Nije ovo prvi put da je prebio neko dijete i to se zna, a policija ne poduzima ništa. Sramotno je da se u kafiću zataškavao cijeli slučaj. U kafiću je bio i A.K, dobar prijatelj i kum Darka, koji ga cijelo vrijeme štiti.

Kad je Darkov prijatelj i kum A.K. došao u WC nakon što je moja kći premlaćena u prostoru kafića, on je zatvorio vrata i otišao pojačati muziku u kafiću kako se ništa ne bi čulo. Nakon toga ju je Darko nastavio mlatiti, a Ante je sve zataškavao. U međuvremenu je A.K. prao krv iz kafića kako bi sve prikrili”, kazala je majka pretučene tinejdžerice za RTL.

Emisija “Provjereno” ekskluzivno donosi snimke telefonskih razgovora koje je njena majka vodila s napadačem, ali i policijom od trenutka kada je saznala šta se dogodilo njenoj kćeri.

Otkrivaju li ovi razgovori, vođeni tokom punih 12 sati, koliko je trajala potraga, propuste nadležnih institucija?

Pozivi

Poziv od kojeg svaki roditelj tinejdžera strijepi majka pretučene Zadranke primila je nešto prije 23 sata od svoje druge kćeri.

– Alo? Šta je bilo? – Mama, jel možeš doći ikako na hitnu? – Šta je bilo? – Na hirurgiju moraš doći. – Dobro, što se dogodilo? – Znaš onaj Daruvarac? – E? – *** je istuka šakama, *** je krvava od glave do pete.

Kada je saznala što se dogodilo, majka je poziv uputila upravo njemu.

– Molim? – Slušaj me! – Ko je? – Naslikaj se ispred kirurgije kako god znaš. Jesi čuo? Mama od ***. Ti si je rasakapija, rasakapija si je. Ima unutarnje krvarenje. Dolazi, policija je ovdje, kako god znaš ili će te nać. Čovječe, dite si mi ubija! – Ja nemam pojma o čemu ti pričaš.

U tim je trenucima pretučena djevojka bila na medicinskoj obradi. Tačna težina povreda nije bila poznata. Majka se, kaže, osjećala bespomoćnom. Prvi poziv upućen policiji ostao je bez odgovora – 41 sekundu niko se nije javio, a gradom su krenule glasine da se počinitelj dao u bijeg van zemlje.

– Nije priveden? – Ne. – Zašto nije priveden, možete li mi reći? – Pa zato što je pobjegao. Nismo ga našli. A di on živi, recite mi. – Odakle da ja znam? – tako je zvučao prvi razgovor majke s policijom.

– Ne mogu shvatit da Darko nije priveden? – Nema se tu što shvatit, ne shvatit. Znate kako je to. On je to napravio što je napravio i on se sad skriva negdje. E, sad, i on sad može pobić u Njemačku kako je biža već, je l’ tako? A to legalno preko granice neće prić sigurno, a sad, da li on može naći nekakve putove nać druge, Bože moj, tome ja ne mogu suditi – odgovor je koji je majka dobila od drugog policijskog službenika.

Za majku je noć tek bila počela jer je odlučila stvari uzeti u svoje ruke. Pratila je mobilni telefon, čekajući trenutak kad će ga napadač ponovno uključiti. Strpljivost se isplatila pred zoru, šest sati nakon premlaćivanja, što je majka odmah javila policiji, no u tom trenutku tamo nemaju ni njegov broj mobilnog telefona, pa im ga ona diktira. Kako slučaj nije riješen ni do trenutka kada se razdanilo, majka ponovno zove policiju, s novim informacijama do kojih je sama došla.

– Ja sam mama curice koja je pretučena noćas. – Dobro. – Ja sam dobila informaciju da je taj gospodin, odnosno taj idiot, u svojoj kući. Ja dakle cilu noć sama istraživam. Taj čovjek je prijetio mojoj drugoj kćeri da će doći ubiti nju i maloga zato što je ovo prijavljeno policiji. – Je l’ on sad kući, doma, je? – Ja ne znam da li je on u kući. Ja sam tu u toj ulici… – Sad će vam moji dečki doći svaki tren tamo, pa ćemo vidjeti. – OK, hvala. – Pa se vi maknite odatle.

Bilo je to u 10 sati ujutro, kada je konačno i uhapšen. Zbog sumnji u brojne propuste policije u ovom slučaju prijateljica majke pretučene djevojke o svemu je odlučila obavijestiti MUP, čak i predsjednicu države. To nadležnima u Zadru nije sjelo, a za Provjereno je prepričala i skandalozni razgovor s portparolom zadarske policije.

(dnevnik.hr)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!