Banjaluka

Davor Dragičević samo par rečenica (FOTO)

Građani su se pono okupili na centralnog gradskom trgu, u pomen nastradalog Davida Dragičevića. Davor Dragičević se kratko obratio sugrađanima:

Dragi moj Davide, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Loading...

Devedeset sedmi dan na Davidovom trgu, gdje tražimo istinu i pravdu, mirno i dostojanstveno.

Saučesništvo u ubistvu je teži zločin od ubistva.
Kazna za ovo djelo je predviđena do 45 godina robije.

– Pozivam sve ljude bez obzira na vjeru i naciju da dođu 7. jula, subota, na današnji dan, s početkom u 19 časova da tražimo konačno istinu i pravdu.
Da tražimo pravdu za našu djecu, za nas. Da krenemo da živimo život dostojan čovjeka.

– Vi do subote govorite ovdje i pjevajte Davidovu pjesmu, i treba da pjevate. Davor Dragičević će do subote reći samo par rečenica. Hvala na podršci i snazi koju meni i mom sinu dajete – kazao je Davor.

Potom je trakom zalijepo usta i podigao pesnice u vis dok se slušala pjesma Klinac iz geta. Isto su učinili i ostali članovi grupe Pravda za Davida i okupljeni građani.

Nakon pjesme, Mila Šarić je pročitala pismo Duška Sarkana koje prenosimo u cijelosti:

– Napokon sam u utorak na Davidovom trgu prvi put. Nemogu opisati kolika mi je bila čast dignuti ruku s vama. Nema tih rječi koje mogu opisati to šta znači stati na iste ploče kojima je David hodao. Ja nisam čovjek od rječi ja sam pion u ovoj priči. Promašio sam taj čas kad se učilo povlačenje. Promašio sam i taj ispit straha. Promašio sam puno toga u životu. Ali nisam promašio ni zakasnio na Davidov trg. Otvoreno pismo je vama gospodo u civilu a pogotovo vama u civilu i patroli na putu nazad. Možda ste mislili da će noć nešto promjeniti. Mislio sam odmoriti do 7.7. ali gospodo krećem sutra ponovo i ovaj put preko Prijedora. Pravda Za Davida

(foto: Zoran Borojević)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!