Banjaluka

Bolja usluga IN TAKSIJA za osobe sa invaliditetom

Usluga taksi prevoza za lica sa invaliditetom koja skoro dva mjeseca funkcioniše po novom načinu, naišla je na pozitivne reakcije građana koji koriste ovaj prevoz, saopštili su iz Gradske uprave.

Usluga nazvana „In taksi“ od početka maja dostupna je cijeli dan, u vremenu od 7 do 22 časa.

Naime, novim ugovorom za taksi prevoz lica sa invaliditetom, koji je stupio na snagu u maju, u obzir su uzete sugestije korisnika koji su imali primjedbe što je vozilo često zauzeto i što ne radi u periodu od 12 do 15 časova. 

– Usluga se sada obavlja i većim vozilom, tako da je obezbijeđena veća udobnost građana koji se prevoze – naglasili su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, i naveli da vozilo ima automatsku rampu za ulaz/izlaz invalida, te da može prevoziti građane u kolicima bez njihovog sklapanja i ima kaiše za učvršćivanja kolica prilikom vožnje.

Banjaluka je prije dvije godine uvela prevoz lica sa invaliditetom na principu taksi prevoza pod nazivom „In taksi“ i prvi je grad u BiH sa ovom uslugom. 

Grad sufinansira dio cijene, i to start vožnje u iznosu od 2,57 KM i po kilometru 1,57 KM, a lice sa invaliditetom plaća 0,4 KM start i 40 pfeniga po kilometru.

Podsjećamo da ovu uslugu koriste sva lica sa invaliditetom koja se nalaze na spisku Gradskog odbora udruženja invalida Banjaluka.

Broj mobilnog telefona za naručivanje prevoza je 066/007-555.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!