Magazin

Pet najčešćih grešaka u pripremi smoothieja

Obilje voća i povrća ne mora pretvoriti smuti u zdravi napitak. U čaši se može kriti razlog zašto nam doručak teško pada na želudac.

Smuti je zdrav odabir za doručak, popodnevni zalogaj u čaši za više energije ili lijek protiv mamurluka. Ali kako taj potencijalno superzdravi napitak ne bi umorio umjesto da probudi, važno je pridržavati se pravila kombinovanja voća i povrća.

Previše sastojaka

Ljubitelji zelenih smutija ponekad se teško odupru želji da u svoj dnevni obrok ubace što više zdravog povrća. Treba imati na umu da se smuti u kombinaciji s voćem i sjemenkama može pretvoriti u teško probavljiv napitak. U tom slučaju manje je više, pa zašto ne biste započeli jednostavnom, ali zdravom kombinacijom jabuke, listova kelja, peršuna, limuna i đumbira. 

Omraženo povrće

Ako mrzite kelj, nemojte misliti da mu možete zamaskirati okus mangom ili ananasom i zavoljeti ga. Umjesto toga, dodajte nekoliko listova mladog špinata ili salate koji su neutralniji.

Bolje smrznuto voće nego led

Dodavanjem previše leda u smuti dobićete vodenasti napitak. Umjesto toga bolje je koristiti namirnice ohlađene u hladnjaku ili smrznuto voće. Banana narezana na pločice i zatim zamrznuta, tajni je sastojak finog kremastog smutija.

Previše kalorija 

Kalorije je puno lakše popiti nego pojesti, pa treba razmišljati o tome što se sve nalazi u vašem napitku. Dodavanjem meda, sirupa od agave i drugih zaslađivača, obilja suvog voća, voćnog soka ili hrpe orašastih plodova, vaš naizgled nevini napitak može imati i 500 kalorija. To je odlično ako vam nedostaje koji kilogram, ali želite li smršaviti budite svjesni što se sve nalazi u vašem smutiju.

Prekratko miksanje

Smuti bi trebao biti užitak, a ne napitak koji se ispija s gnušanjem. Stoga mu pružite dovoljno vremena kako bi bio gladak i kremast, dodajte čia sjemenke za gustoću, avokado, kao i voće zahvaljujući kojem će biti podatniji poput banana, breskvi, marelica ili manga.

(punkufer.hr)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!