Politika

Željka Cvijanović najavila nove mjere Vlade za poboljšanje statusa penzionera (VIDEO/FOTO)

Penzije u Srpskoj povećavane su u nekoliko navrata – podsjetila je u Tesliću predsjednica Vlade Željka Cvijanović, najavivši nove mjere kako bi status penzionera bio poboljšan.

Penzioneri i Vlada Srpske zajedno su mnogo uradili u proteklom periodu, poručila je Željka Cvijanović tokom druženja sa penzionerima na izletištu Solila, na planini Borja.

Saslušala je, kaže, potrebe penzionera, a potom lobirala za prelazak na trezorsku isplatu i povećanja penzija. Na tome se, tvrdi, neće stati.

“Svakako će biti još jedna intervencija. Ono što moramo raditi zajedno smo se usaglasili da pokušamo da djelujemo prema onima kojima najniže penzije znajući da i tu postoji mnogo ljudi koj izavise od tako malih primanja. Јa moram reći da od svih socijalnih grupa, najviše sam vremena provela sa penzionerima”,

istakla je premijerka.

Najstarija populacija je zbog svega toga naklonjena Cvijanovićki, tvrdi prvi čovjek penzionera Srpske. Želja im je da se dobra međusobna saradnja nastavi, a nadaju se i novom povećanju penzija.

“Јa se nadam da će biti do nove godine. Sad će biti nešto i ovog mjeseca”, rekao je Rakulj.

Dobre vijesti za penzionere stižu i iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske. Resorni ministar Dragan Bogdanić najavio je olakšice pri banjskom liječenju.

“Dogovorili smo se da pojednostavimo, odnosno olakšamo rehabilitaciju, odnosno banjsko liječenje za penzionere. Radimo na strategiji za starija lica u Srpskoj. Slušamo njihove potrebe, nastojimo da prilagodimo pristupačnost zdravstvene zaštite, pristupačnost u ustanovama, pomagalima, lijekovima…”, rekao je ministar Bogdanić.

Penzioneri kažu da su mjere Vlade Srpske za njih veoma važne jer, dodaju, svaka marka njima puno znači, a za premijerkinog mandata bilo je povećanja penzija.

Na trećem godišnjem druženju penzionera iz Teslića, Kotor Varoša, Čelinca i Petrova okupilo se oko 2.000 najstarijih stanovnika Srpske. Druženju penzionera na planini Borja prisustvovao je i Mladen Milić, direktor Fonda penzijsko- invalidskog osiguranja Republike Srpske.

 

(rtrs)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!