Hronika

Prevaranti: Pojavili se lažni monasi u banjalučkoj regiji, evo šta rade

Grupa prevaranata ojadila je u prethodnom periodu više građana koji žive u mjestima uz magistralni put Prnjavor- Banjaluka, saznaje srpskainfo.com.

Tačan iznos materijalne štete nije utvrđen, a prema nezvaničnim informacijama samo iz jedne kuće prevaranti su uspjeli uzeti 300 maraka.

Loading...

Prevaranti su očigledno dobro upućeni u živote onih koje planiraju opljačkati o čemu svjedoče i izjave oštećenih sa kojima smo razgovarali.

Posljednje prevare izvršene su u mjestu Naseobina Lišnja na magistralnom putu Banjaluka – Prnjavor, gdje su beskrupulozni lopovi pokucali na vrata tri domaćinstva u kojima žive stariji mještani.

Dok su u dva navrata od mještana uspjeli na prevaru izvući novac u iznosu od oko 400 maraka, jedna starica je ipak bila mudrija od prevaranata, pa su lopovi ostali kratkih rukava.

Zumra H. ispričala je da joj se prevarant predstavio kao “čovjek koji živi u manastiru” i koji je došao da joj uruči miloštu.

– Bila sam u dvorištu i pred kućom vidjela čovjeka koji je imao oko 40 godina. Prišao mi je i rekao da dolazi iz manastira. Ne znam otkud mu to da kaže da je iz manastira, ali sam u prvi trenutak ipak pomislila da govori istinu, jer smo nekoliko godina ranije, dok je moj suprug živ, pomagali jednoj porodici čija je ćerka kasnije otišla u manastir – počela je ispovjest starica Zumra.

Dodaje kako je nakon predstavljanja nepoznati čovjek rekao da donosi miloštu, te da bi bilo dobro da uđu u kuću.

-Nisam htjela da uđem u kuću, ali kako je to ponovio u više navrata gurao me prema ulaznim vratima. Na kraju smo ušli u dnevnu sobu i on je na sto izvadio nekakve krpe i maramu- prisjetila se starica.

Tada se kako priča Zumra, prevarant otkrio.

– Dok je pokazivao tu „miloštu“ rekao mi je da je bolestan i da treba hitno operisati srce u Ljubljani, te da mu dam 50 ili 100 maraka. Pogledala sam ga i rekla da ga treba biti sramota što se tako ponaša.

Odgovorila sam i da živim od penzije od 300 maraka, da nemam novca i da odmah izađe iz kuće- ispričala je mudra starica.

Nepoznati čovjek ubrzo je otišao, a Zumra je u narednim satima saznala da nije bila jedina u svom mjestu na meti prevaranata.

Naime, lopovi su od Zumrinih komšija uspjeli uzeti oko 400 maraka.

-Jednoj ženi su se predstavili takođe kao stari poznanici. Tačno su znali da se radi o učiteljici pa je u tom pravcu i krenula priča. Na kraju su joj uzeli 300 maraka i otišli- ispričao je mještanin Naseobine Lišnja.

Policija hapsi prevarante

Policijska uprava Banjaluka je u proteklom periodu imala više prijava o prevarantima, a nedavno su „pali“ i državljani Srbije koji su se predstavljali kao poštari.

Lažni poštari obilazili su banjalučku regiju i građanima nudili poštanske sandučiće uz „objašnjenje“ da im poštari više neće dostavljati pošiljke ukoliko imaju stare sandučiće.

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!