Banjaluka

NAKON 59 GODINA Srušen Zeleni most u Banjaluci, uskoro novi vrijedan DVA MILIONA KM

Dotrajala konstrukcija Zelenog mosta biće uklonjena u narednih desetak dana, a gradnja novog mosta trebala bi početi sredinom ovog mjeseca, saopšteno je iz „Prijedorputeva“, izvođača radova.

Direktor ovog preduzeća Radenko Crnogorac, ističe da je toku uklanjanje čelične konstrukcije starog mosta. 

– Dio konstrukcije je uklonjen tokom proteklog vikenda, a u narednim danima ćemo izgraditi pristupni put kako bi preostalu konstrukciju mogli da izvučemo na obalu- rekao je Crnogorac.

Loading...

On očekuje da bi se ovaj dio posla mogao završiti u narednih pet do sedam dana, nakon čega bi mogli početi sa rušenjem stubova starog mosta.

– Kada završimo ovaj dio poslova i izgradimo pristupne saobraćajnice, očekujemo da bi polovinom mjeseca krenuli sa bušenjem rupa u koritu Vrbasa i postavljanjem šipova za stubove novog mosta – naveo je Crnogorac.

Ugovor o izgradnji novog mosta, koji predstavlja vitalnu vezu Obilićeva i Kočićevog vijenca, potpisan je prošlog mjeseca. Ugovor, u vrijednosti od 2.2 miliona KM, predviđa izgradnju mosta sa dvije trake, u dužini od 80 metara, uz predviđene pješačke i biciklističke staze. Novi most bi trebao biti izgrađen u narednih pet mjeseci. 

Zbog dotrajale konstrukcije, Zeleni most zatvoren je za putnički saobraćaj u junu prošle godine.

Gradnja novog mosta jedan je od ukupno pet velikih infrastrukturnih projekata na području grada koji su finansirani iz emitovane emisije gradskih obveznica u iznosu od 6.2 miliona KM.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!