Banjaluka

Počela gradnja dječijeg igrališta u Novoj varoši

U banjalučkom naselju Nova varoš počela je gradnja dječijeg igrališta, čija je procijenjena vrijednost 66.456 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Donator ovog igrališta u okviru velike akcije Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija je “Tropik maloprodaja”.

Loading...

Prema podacima nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove, na postojećoj zelenoj površini u stambenom bloku između ulica Dragiše Vasića, Masarikove i Stevana Mokranjca, gdje je gradnja planirana, postavljene sprave za rekreaciju namijenjene djeci su u lošem stanju. 

Idejnim projektom predviđeno je uklanjanje postojećih i postavljanje novih sprava koje bi odgovarale tematici projekta.

Izbor sprava za rekreaciju je predviđen za uzrast od tri do 12 godina, osim najveće, koja je namijenjena nešto starijoj djeci.

Na ovom igralištu dominantna će biti kombinovana sprava namijenjena mališanima uzrasta od pet do 12 godina, koja podstiče razvijanje balansa, te utiče na razvoj snage i motorike.

Od sadržaja za djecu uzrasta od tri do 12 godina predviđene su ljuljaške, drvena kula i vratilo. Za podlogu na dječijem igralištu donator je odabrao prirodni materijal malč. 

Radovi bi trebalo da budu okončani krajem avgusta, a zelenilo u blizini igrališta biće obnovljeno, ali i zasađeno novo ukrasno rastinje, navodi se u saopštenju.

Ovo će biti 17. dječije igralište koje je Banjaluka dobila u okviru velike donatorske akcije pokrenute prošle godine.

(srna)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!