Politika

“PUCANJ U PRAZNO I PROMAŠAJ” Lukač o dovođenju porodice premijerke u vezu sa SMRĆU DAVIDA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da pokušaj diskreditacije porodice premijerke Željke Cvijanović, čiji se članovi na najmonstruozniji način pozivaju na odgovornost za stradanje Davida Dragičevića putem morbidnih konstrukcija na društvenim mrežama, predstavlja pucanj u prazno i promašaj.

Osudivši ovakav morbidni pokušaj diskreditacije porodice premijerke Srpske, Lukač je rekao novinarima da se, nažalost, došlo do toga da određeni ljudi zloupotrebljavaju čak i njene sinove i to iz razloga da nju, kao kandidata za predsjednika Srpske, disredituju, ali i njenu porodicu. 

– To je jedini razlog zašto ovo rade. Ta informacija na društvenim mrežama je apsolutno morbidna i tu je neko zloupotrijebio grupu “Pravda za Davida”, gdje se kaže da su došli do broja telefona ubice Davida i da je to broj nekog od članova porodice premijerke – rekao je Lukač.

Loading...

On je izjavio da je to apsolutno morbidna konstrukcija, koja nema veze sa istinom.

– Porodica premijerke Cvijanović nema nikakve veze sa tim, a broj telefona koji je napisan nije ni od jednog člana njene porodice. To je čisti pucanj u prazno i promašaj – istakao je Lukač.

On je dodao da se ta konstrukcija pokušava povezati sa 7. julom, kada je zakazan veliki skup grupe “Pravda za Davida” u Banjaluci.

– To ima veze samo sa tim skupom da bi mogli taj dan da eksploatišu jednu takvu neistinitu informaciju – rekao je Lukač.

On je naveo da grupa “Pravda za Davida” ima pravo da zakaže taj skup, te da su organizatori odgovorni za očuvanje javnog reda i mira. 

– Moraju imati svoju redarsku službu po zakonu. Obaveza je da skup održe dostojanstveno i u miru, a Policija će raditi svoj posao. Nećemo bilo kome dozvoliti da u Banjaluci pravi nerede i da dođe do uništavanja objekata, imovine, ugrožavanja života i bilo koga. Mislim da se to neće desiti i da će biti održan miran i dostojanstven skup – istakao je Lukač.

SNSD

SNSD je ranije danas najoštrije osudio morbidne konstrukcije koje su se pojavile na društevnim mrežama u kojima se na najmonstruozniji način odgovornost za stradanje Davida Dragičevića pokušava adresirati na predsjednika Vlade Republike Srpske i kandidata ove stranke za predsjednika Republike Srpske Željku Cvijanović.

U saopštenju iz ove stranke navodi se da SNSD sumnja da neko pokušava da zloupotrijebi grupu građana koja se okuplja oko “Pravda za Davida”, jer se ispod sramnog sadržaja nalazi potpis upravo te grupe.

– Tražimo od stranaka okupljenih u Savezu za promjene da se javno ograde od ovih konstrukcija i da javno kažu da njihovi aktivisti ne stoje iza jedne ovako prljave kampanje. U suprotnom, smatraćemo da su odgovorni za ova podmetanja i pokušaj blaćenja Željke Cvijanović, s ciljem njene diskreditacije u predstojećem izbornom procesu – poručuju uz SNSD-a.

(srna)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!