Društvo

Počela elektronska pozajmica knjiga

TREBINJE – Trebinjska Narodna biblioteka je među prvim ustanovama ovog tipa u Republici Srpskoj koja je počela sa elektronskom pozajmicom knjiga, što će korisnicima omogućiti da lakše, brže i jednostavnije dođu do željene literature.

Loading...

Prelaskom na elektronsku pozajmicu korisnici će jednim klikom na svojim računarima, u svakom trenutku, imati uvid u bibliotečki fond, da li se željena knjiga nalazi u fondu, da li je na raspolaganju i, ukoliko nije, kada će biti dostupna, a imaće i mogućnost rezervacije.

Knjižničar Mirela Ćuk istakla je da će korisnici biti blagovremeno informisani o isteku pozajmice, a moći će i da je produže.

“Stare članske karte biće zamijenjene elektronskim. Na ovaj način biće olakšano i bibliotekarima, jer više neće biti kartica knjiga, kartica čitalaca, upisivanja datuma uzimanja, vraćanja, potpisivanja. Dovoljno je da korisnik sa sobom ponese člansku karticu i da izabere knjige”, navela je Ćuk.

Narodna biblioteka kupila je neophodnu opremu za elektronsku pozajmicu tako da su se stekli svi uslovi za novi način rada.

Sa unosom knjiga u katalog počelo se u 2015. godini i već je ubačen skoro cijeli fond.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!