Društvo

DNS: Ljekari da propisuju lijekove koje plaća fond

Gradski odbor DNS-a Banjaluka saopštio je da lijekove treba propisivati po njihovom fabričkom nazivu, da ljekari treba da propisuju one lijekove koje u cjelini ili djelimično plaća Fond zdravstvenog osiguranja, kao i da treba spriječiti manipulacije s pakovanjem lijekova.

– Neophodno je suzbijati profiterstvo u trgovini lijekovima, regulisati postojanje dežurnih apoteka i usvojiti plan mreža apoteka, navodi se u saopštenju DNS-a. 

Oni predlažu da se u BiH ujednači plan mreža apoteka prema kriterijumu koji će obezbijediti da na jednu apoteku bude usmjereno najmanje 2.000 stanovnika, jer takav plan postoji u svim razvijenim evropskim zemljama.

Loading...

S ciljem zaštite zdravlja građana, DNS smatra da bi Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Fond zdravstvenog osiguranja sistemskim mjerama trebali unaprijediti rad i odnose u sferi zdravstvenih usluga.

DNS je usvojio sistemsku platformu koja identifikuje probleme u ovoj oblasti i daje sistemska rješenja.

(srna)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!