Društvo

DNS: Ljekari da propisuju lijekove koje plaća fond

Gradski odbor DNS-a Banjaluka saopštio je da lijekove treba propisivati po njihovom fabričkom nazivu, da ljekari treba da propisuju one lijekove koje u cjelini ili djelimično plaća Fond zdravstvenog osiguranja, kao i da treba spriječiti manipulacije s pakovanjem lijekova.

– Neophodno je suzbijati profiterstvo u trgovini lijekovima, regulisati postojanje dežurnih apoteka i usvojiti plan mreža apoteka, navodi se u saopštenju DNS-a. 

Oni predlažu da se u BiH ujednači plan mreža apoteka prema kriterijumu koji će obezbijediti da na jednu apoteku bude usmjereno najmanje 2.000 stanovnika, jer takav plan postoji u svim razvijenim evropskim zemljama.

Loading...

S ciljem zaštite zdravlja građana, DNS smatra da bi Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Fond zdravstvenog osiguranja sistemskim mjerama trebali unaprijediti rad i odnose u sferi zdravstvenih usluga.

DNS je usvojio sistemsku platformu koja identifikuje probleme u ovoj oblasti i daje sistemska rješenja.

(srna)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!