Hronika

Dva nova slučaja malih boginja u Kozarskoj Dubici

Dva lica iz Kozarske Dubice oboljela su od malih boginja, čime je ukupan broj prijavljenih oboljelih u Republici Srpskoj povećan na 76, rečeno je u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske.

– Od posljednjeg izvještaja od 2. jula, u Institut su dostavljene dvije prijave oboljelih od morbila. Riječ je o licima mlađe i srednje životne dobi iz Kozarske Dubice, sa lakom kliničkom slikom, a koje nisu hospitalizovane i koje nisu vakcinisane, navode iz Instituta. 

Od početka marta u Banjaluci su prijavljena 42 oboljela lica, u Kozarskoj Dubici sedam, u Istočnom Sarajevu šest, Vukosavlju i Laktašima po četiri, Modriči tri, Novom Gradu dva, te u Vlasenici, Šamcu, na Palama, Srpcu, Čelincu, Prijedoru, Kneževu i Šipovu po jedno lice.

Loading...

– Od ukupnog broja oboljelih do sada su hospitalizovana 42 lica, a na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske trenutno nema hospitalizovanih lica oboljelih od malih boginja, navode iz Instituta. 

Iz Instituta za javno zdravstvo dodaju da, od ukupno 76 oboljela od malih boginja u Republici Srpskoj, 63 nije vakcinisano ili je nepotpuno vakcinisano za svoju dob ili je nepoznatog vakcinalnog statusa.

Male boginje su virusno zarazno oboljenje koje se manifestuje opštom slabošću, malaksalošću, groznicom, zapaljenskim promjenama na sluzokoži disajnih organa i pojavom osipa koji se postepeno širi po koži.

(srna)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!