Privreda

H&M otvara prodavnicu u Banjaluci, raspisan konkurs za prijem radnika

Svjetski poznata kompanija Hennes & Mauritz (H&M) raspisala je konkurs za prijem radnika na nekoliko pozicija u Banjoj Luci, što potvrđuje kako poznati švedski lanac prodavnica odjeće ostvara svoju poslovnicu i u Banjoj Luci.

Sudeći prema oglasima na Posao.ba, kompanija H&M traži direktora sektora, blagajnika, prodavača, menadžera prodavnice i pravnika. H&M traži po jednu osobu za svaku od ovih pozicija. 

– Sve što je dosad poznato jeste da oni dolaze u Banja Luku te da kreće regrutacija i odabir novih radnika. Lokacija prodavnice te bilo kakve dodatne informacije nisu poznate. Onoliko koliko piše u oglasima za posao, toliko je i nama poznato, kazala je menadžerica Erna Saljević iz agencije Posao.ba.

Kako se navodi u oglasima za posao, H&M traži otvorene, organizovane, ambiciozne i optimistične radnike koji imaju veliku strast prema modi i liderske osobine. Potrebno je dobro poznavanje engleskog jezika, a svi kandidati moraju biti u mogućnosti putovati u druge zemlje.

– H&M dolazi u BiH. Brend H&M ima svoje fanove širom svijeta i prešao je dug put od prve prodavnice koju je otvorio davne 1947. godine u švedskom gradu Vasterasu. H&M kompanija okuplja više od 171.000 kolega različitih 

nacionalnosti širom svijeta te ima više od 4.700 prodavnica na 69 tržišta. Trudimo se imati najbolje jer najviše brinemo o našim vrijednostima, navodi se u oglasima za posao.

Ogranak H&M-a u Sarajevu je registrovao firmu pod nazivom H&M Hennes & Mauritz B&H. Prema prvim spekulacija prodavnica H&M u Sarajevu mogla bi biti smještena u tržnom centru Alta.

(mojKontakt.com)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!