Politika

Crnadak traži izjašnjenje Radojičića da li podržava Dragana Lukača

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Igor Crnadak uputio je pismo gradonačelniku Banja Luke Igoru Radojičiću (SNSD), koga poziva da se izjasni da li ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i dalje ima njegovu podršku i da li gradske vlasti smatraju da takva lica treba da i dalje budu garant mirnog i bezbjednog života u Banjaluci.

Pismo prenosimo u cijelosti:

– Juče je glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, Želimir Lepir, saopštio da je banjalučki student David Dragičević ubijen i naređena je istraga povodom ovog slučaja.

Podsjećam Vas da je David ubijen u Banjaluci, da su njegova posljednja kretanja zabilježena u strogom centru grada, te da je ovo težak udarac za bezbjednost svih građana Banjaluke. 

Napominjem da su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i jedan broj visokih funkcionera MUP-a, u više navrata izjavili da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela i da su sa sigurnošću tvrdili da David nije ubijen.

Mišljenja sam da se, nakon jučerašnje izjave g. Lepira, te uzimajući u obzir izjave i ponašanje ministra Lukača i njegovih saradnika, postavlja pitanje da li oni mogu imati povjerenje građana Banjaluke, kao osobe koje treba da brinu o našoj i bezbjednosti naše djece.

Pozivam Vas, kao gradonačelnika, da se izjasnite da li ministar Lukač i dalje ima Vašu podršku i da li gradske vlasti smatraju da oni koji su se na ovakav način odnosili prema smrti našeg mladog sugrađanina treba da i dalje budu garant mirnog i bezbjednog života u Banjaluci. 

Takođe, podsjećam Vas da ste 28. aprila izjavili da pozivate sve “koji su u politici i koji žele da zbog izbornih kampanja unesu nesigurnost u grad da to ne rade.” Pored toga, isti dan ste izjavili “da bi nekome odgovaralo da se u gradu naruši sigurnost kako bi se dobili određeni politički poeni”.

Sada kada je jasno da nije u pitanju ni politika ni kampanja, niti skupljanje političkih poena, nego da su nesigurnost u naš grad donijeli kriminalci koji su ubili Davida i nesposobne institucije koje su to, očigledno, željele zataškati, pozivam Vas da zbog ove izjave uputite izvinjenje građanima Banjaluke i zatražite da se hitno pronađu Davidove ubice, kao i svi oni koji su opstruisali istragu.

(BN)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!