Politika

DNS: Odluka o istrazi ubistva Davida Dragičevića trebala biti donesena ranije

Demokratski narodni savez pozdravlja odluku Okružnog tužilaštva Banja Luka o pokretanju istrage u predmetu David Dragičević i smatra da je ova odluka trebala biti donesena mnogo ranije jer bi time bila blagovremeno otklonjena sumnja u istragu i bila bi spriječena politizacija slučaja i manipulacija sa javnošću. [ads1]

Poslanici Demokratskog narodnog saveza bili su uzdržani prilikom glasanja o izvještaju Anketnog odbora jer smatraju da u tim zaključcima, u kojima ima i prihvatljivih elemenata, ne može biti navedena kvalifikacija djela jer to nije u nadležnosti Narodne skupštine Republike Srpske i njenih radnih tijela, nego isključivo u nadležnosti organa pravosudne vlasti.

Demokratski narodni savez podsjeća da se o zaključcima Anketnog odbora moglo glasati samo u paketu, dakle da nije moglo da bude izmjena ili dorade njihovog teksta, zbog čega nisu mogli u cijelosti da ih prihvate, ali ni da ih odbace.

Demokratski narodni savez podsjeća da je još prije tri mjeseca u svom saopštenju pozvao Tužilaštvo i druge nadležne organe da što prije okončaju istragu. [ads2]

Demokratski narodni savez smatra da je neobjašnjivo dugo čekanje na odluku postupajućeg tužioca dovelo do komplikovanja političke situacije i daljnjih podjela u javnosti Republike Srpske i izražava uvjerenje da će nadležni organi i institucije za sprovođenje zakona, u razumnom roku, istražiti navedeni slučaj i javnosti saopštiti potpunu istinu u vezi tragične smrti mladića iz Banje Luke.

Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!