Banjaluka

Poništen postupak javne nabavke: Nema novih učionica u OŠ “Branko Radičević”

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske poništilo je postupak javne nabavke za dogradnju objekta Osnovne škole “Branko Radičević” na Starčevici.

– Postupak javne nabavke poništava se jer je cijena prihvatljive ponude znatno veća od osiguranih sredstava za nabavku, saopšteno je iz Ministarstva. 

Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture

Vlada RS obezbijedila je 1,2 miliona KM, koliko je predviđeno projektom za obnovu i proširenje objekta ove škole. U saopštenju se navodi da je Komisija za javnu nabavku konstatovala da je pristigla jedna ponuda, a budući da je cijena znatno veća od osiguranih sredstava, Ministarstvu je preporučila da poništi postupak javne nabavke.

Loading...

Iz Ministarstva napominju da na ovu odluku ponuđač ima pravo žalbe u roku od 10 dana od dana njenog prijema, a po okončanju žalbenog postupka biće ponovo pokrenut postupak javne nabavke za dogradnju objekta Osnovne škole “Branko Radičević”.

Zbog hroničnog problema s nedostatkom prostora za odvijanje nastave roditelji učenika ove najbrojnije škole na teritoriji grada još početkom školske 2016/17. godine dobili su obavještenje da će njihova djeca morati nastavu pohađati u tri smjene, zbog čega nastava traje i do 19.30. 

Darija Mićić, direktorica OŠ Branko Radičević

Darija Mićić, direktorica OŠ “Branko Radičević”, kazala je da će nastava zbog novonastalog problema u novoj školskoj godini ponovno morati biti organizovana u tri smjene, kao i da se nada da će ovaj problem uskoro biti riješen.

– Nastava će biti organizovana kao i prethodne godine u tri smjene, a trenutno imamo 1.780 učenika raspoređenih u 69 odjeljenja. U prvi razred ove godine upisano je osam odjeljenja prvačića, tj. njih 220, rekala je Mićićka.

Građevinska dozvola za dogradnju postojećeg objekta izdata je 11. juna i predviđa proširenje objekta škole s osam novih učionica, čime bi se dobilo oko hiljadu kvadrata novog korisnog prostora u školi.

(NN)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!