Politika

Stevandić: Nedopustivo targetiranje političkih protivnika

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić tvrdi da je izvještaj Anketnog odbora u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića iskorišćen za lične obračune, sukobe i targetiranje političkih protivnika, Ministarstva unutrašnjih poslova, Srne i RTRS-a koji nemaju veze sa ovom tragedijom. 

– U ovom izvještaju je bilo nekoliko prihvatljivih stvari, kao i u zaključcima koje je predložila vladajuća većina. Nažalost, izvještaj Anketnog odbora je iskorišćen za stvari koje nemaju veze sa tragedijom porodice Dragičević i zato sam zbog svih neprincipijelnosti bio uzdržan prilikom glasanja u Narodnoj skupštini, rekao je novinarima Stevandić.

On je istakao da nadležne institucije moraju kazniti svakoga ko učestvuje u targetiranju političkih protivnika, što radi opozicija, te ugrožavanju bezbjednosti ljudi iz vladajuće većine i njihovih porodica.

Loading...

– Vidjeli ste šta se desilo i kako je targetirana porodica premijera Srpske Željke Cvijanović. To neće biti dopušteno i na ovo niko nema pravo, kaže Stevandić.

On je ocijenio da je veoma značajno što su povišene plate za radnike u Republici Srpskoj, ali i penzije. 

– Za više od 500.000 radnika i penzionera su povišena primanja i radi toga ne smijemo biti na stubu srama. Ova dobra vijest je, nažalost, ostala u sjenci sukoba vezanih za problematični izvještaj Anketnog odbora i takva politika Saveza za promjene vodi u podjele, političku mržnju i ugrožavanje bezbjednosti. Tragedija mora biti odvojena od politike, zaključio je Stevandić.

(srna)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!