Politika

Vasić o velikom skupu Pravde za Davida: Ne očekujem masovno okupljanje (VIDEO)

Politički analitičar Rajko Vasić rekao je večeras za RTRS da BiH ne može ići naprijed, jer nema unutrašnjeg dijaloga tri naroda.

– To je zemlja koja ne postoji. Narodi u BiH, uključujući i muslimane, nisu se borili za ovakvu Bosnu i Hercegovinu. Muslimani, sada Bošnjaci, borili su se za dominaciju nad druga dva naroda. Srbi i Hrvati nisu se borili za ovakav tor – rekao je Vasić. 

On je istakao i da strani faktori ne žele da BiH ide naprijed jer nastoje da očuvaju status kvo, odnosno situaciju u kojoj su tri naroda zavađena.

Loading...

Govoreći o dolasku britanskih obavještajaca u BiH, Vasić je rekao da oni ne dolaze s ciljem suzbijanja ruskog uticaja, već, kako je rekao, suzbijanja Republike Srpske.

– Ako dolaze u BiH da nešto urade, to je zbog Republike Srpske, Milorada Dodika i SNSD-a – rekao je on i dodao da bi Dodik, izborom za srpskog člana Predsjedništva BiH, zaštitio Republiku Srpsku.

Govoreći o politizaciji slučaja “Dragičević”, Vasić je rekao da će SzP imati štetu od toga, što će pokazati i izborni rezultat. 

– SzP ne razumije da ovo nije politička tema. Na izborima “igraju” političke teme, a ovo je tema istrage tužilaštva – rekao je Vasić za RTRS.

– Skup se teatralno reklamira, sa dolaskom autobusa iz Tuzle, Sarajeva. To pokazuje da je riječ o pokušaju destabilizacije Republike Srpske.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!