Društvo

MUP Republike Srpske demantuje navode ReStarta: N.Đ. je uhapšen zbog Bluetootha

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske demantuje navode udruženja „ReStart Srpska“, a koje su prenijeli pojedini mediji, koji se odnose na navodno vršenje psihološkog pritiska na lica koja su organizovala ili koja su učestvovala u organizaciji skupova „Pravda za Davida“, ne samo u Banjaluci, nego i na širem području Republike Srpske. 

Naime, policijski službenici MUP-a Republike Srpske su juče, u okviru akcije kodnog naziva „Bluetooth“, izvršili pretres na više od 30 lokacija i ispitali 27 lica zbog sumnje da su izvršili krivična djela „Neovlašteno pružanje medicinskih usluga“ iz člana 199. KZRS i „Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem“ iz člana 310. KZRS. Među ovim licima, slobode je lišeno i lice inicijala N.Đ. koje je između ostalog i član udruženja „ReStart Srpska“.

Takođe, pojedini članovi „ReStart Srpska“ su juče, dolazili na lokacije na kojima su u to vrijeme vršeni pretresi u okvriru ove akcije i zahtijevali da uđu u objekat, što im policijski službenici nisu dozvolili, jer bi to predstavljalo kršenje zakonom propisanih procedura i pritisak ili ometanje na rad policijskih službnika. 

Iako pojedinci nastoje da policijske akcije i aktivnosti predstave kao tendenciozne, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nastaviće da preduzima zakonom predviđene mjere i radnje na sprečavanju, otkrivanju i rasvjetljavanju krivčnih djela.

Loading...

Lica za koja se sumnja da su izvršioci krivičnih djela, a prema kojima Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima zakonske mjere i radnje ne mogu se kriti iza grupa, udruženja, organizacija, stranaka i slično.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!