Društvo

Željka Cvijanović: Stabilizovali smo apsolutno sve finansije bez ikakvih dugovanja, stalno ulažemo i gradimo

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Vlada u mandatu koji je na izmaku uspjela stabilizovati finansije i napraviti pomake u brojnim oblastima, a posebno je ponosna na povećanje plata i penzija.

“Stabilizovali smo apsolutno sve finansije bez ikakvih dugovanja, stalno ulažemo i gradimo”, rekla je Cvijanovićka za “Večernji list” u izdanju za BiH i dodala da nema nikakvih dugovanja, odnosno da se sve obaveze redovno izvršavaju.

Loading...

Ona je istakla da je posebno ponosna na povećanje penzija za ukupno 20 odsto i na dogovoreno povećanje plata za sve radnike u privatnom i javnom sektoru.

“To je jedinstven slučaj i ne postoji bilo gdje u regiji. Oko 270.000 lica će dobiti veću platu. Јasno mi je da smo zbog toga sve vrijeme izloženi stalnim napadima, diskreditaciji, jer se ovakvim rezultatima našim političkim protivnicima smanjuje prostor za djelovanje”, rekla je Cvijanovićka.

Predsjednik Vlade Srpske podsjetila je na značajna izdvajanja u socijalnoj sferi – za nezaposlene porodilje, demobilisane borce, žene žrtve ratne torture, civilne invalide.

Prema njenim riječima, navedeni uspjesi postignuti su uprkos blokadama vlasti sa nivoa BiH, zbog čega je Srpskoj bilo uskraćeno 750 miliona KM, od čega je manji dio predviđen za budžet, a veći za razvojne programe, infrastrukturne i projekte podrške zapošljavanju u realnom sektoru.

“Zato očekujem da će građani izaći na izbore i podržati naše politike koje su orijentisane prema običnom čovjeku koji ima svoja očekivanja i potrebe. Gotovo svaka mjera koju smo sprovodili bila je u dogovoru sa našim socijalnim partnerima. Oni su tačno znali šta ćemo raditi, kao što znaju šta ćemo raditi i sljedeće godine”, navela je Cvijanovićka, koja je kandidat SNSD-a za predsjednika Srpske na predstojećim izborima, dodavši da ne sumnja u pobjedu.

Govoreći o odlasku ljudi, predsjednik Vlade Srpske istakla je da je to problem cijelog regiona, pa i Hrvatske koja je članica EU.

“To je veliki problem i za sve ostale i zato vlade svih zemalja u regionu moraju uporno raditi na stvaranju boljih uslova za ostanak ili povratak onih koji su otišli i uvjeriti ih da mogu ovdje zarađivati solidne plate”, rekla je Cvijanovićka i dodala da je jedini odgovor za to stvaranje boljih uslova za život ovdje.

Kada je riječ o slučaju “Dragičević”, Cvijanovićka je ocijenila da je on naškodio svima zato što su se kroz njega pokazala brojna lica i naličja.

“Suština je da je u takvim slučajevima jedino tužilaštvo pozvano djelovati. Nažalost, mnogi drugi davali su kvalifikacije, vjerovatno i zato što se toliko dugo čekao stav tužilaštva”, konstatovala je predsjednik Vlade Srpske.

Ona je izrazila žaljenje zbog tragedije porodice Dragičević, ali i zbog politizacije cijelog ovog tragičnog događaja.

“Međutim, nije na predsjedniku Vlade da vodi istragu i da se petlja u istragu policije i tužilaštva”, dodala je Cvijanovićka, ističući da tužilaštvo treba da da odgovor da li je Ministarstvo unutrašnjih poslova u ovom slučaju postupalo ispravno i u skladu sa procedurama.

Navodeći da nikada nije branila nekoga ko je činio bilo šta nepropisno, Cvijanovićka je rekla da, ako je neko nešto pogrešno radio ili zataškavao, mora biti sankcionisan.

“Isto tako, ne podržavam da se prave razne konstrukcije niti da ulica postaje ona koja upravlja. Ponavljam, želim da se utvrdi istina”, naglasila je Cvijanovićka i konstatujući da je, nažalost, slučaj “Dragičević” postao dio predizborne kampanje.

 

(srna)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!