Sport

Dragana Đurić, banjalučka rukometašica: Želim da uspijem u Austriji

Mnogo mi nedostaje moja Banjaluka, moje društvo i mamina hrana, tako da kad god nađem slobodnog vremena dođem u svoj rodni grad.

Ovdje se najbolje osjećam. Ovo su riječi nekada velike nade banjalučkog Borca, danas 22-godišnje rukometašice i prvotimke austrijskog prvoligaša Trofajaha Dragane Đurić.

Loading...

Svojevremeno jednu od najtalentiranijih banjalučkih rukometašica, koja je sa 13 godina debitovala za Borac, put u Austriju odveo je 2016. godine. Došla je na preporuku trenera Radeta Unčanina, a da čelnici austrijskog tima nisu pogriješili kada su je doveli pokazalo se u minulim sezonama. Postala je standardni član ekipe, a često je bila ključna igračica u brojnim pobjedama svoje ekipe. Trofajah je u minuloj sezoni zauzeo solidnu devetu poziciju u elitnom rangu austrijskog rukometa.

“U Trofajahu sam već treću godinu ili u sportskom žargonu – treću sezonu. Svojim učinkom sam ove sezone apsolutno zadovoljna. Naravno, ostajem ovdje i naredne sezone. Vjerujem da ću opet pokazati svoj puni kapacitet, napredovati još više s obzirom na to da smo dobile novog trenera. Vjerujem u sebe i nadam se da ću biti bolja i da ću sa novim trenerom imati odličnu komunikaciju”, kaže nam Đurićeva.

Iako živi daleko od kuće, Dragana je od prvog dana posložila prioritete, tako da se može reći da se poprilično dobro snašla u svom drugom domu. Ističe da joj je nekada veoma teško, ali i da ima silnu želju da uspije.

“Radim, studiram, treniram i živim sama. Teško je, ali se borim jer želim da uspijem ovdje ako bog da”, naglašava ova Banjalučanka i dodaje:

“U slobodno vrijeme sam na kafi ili druženju sa saigračicama iz kluba, najviše sa Slovenkom Brinom Bole. Sa njom zaista provodim kvalitetno vrijeme.

Također, u kontaktu sam i sa bivšim saigračicama iz mog Borca, najviše preko društvenih mreža”.

Pred njom su sada najljepši dani u godini. Vrijeme je odmora, a kao i svakog ljeta njena prva destinacija je Banjaluka.

“Jedva sam čekala da dođem kući, gdje se osjećam najljepše. Najviše vremena provodim upravo sa bivšim saigračicama. Ovdje ću najbolje iskoristiti slobodno vrijeme i napuniti baterije za nove izazove u Austriji”, zaključila je za rukometašica Trofajaha.

(NN)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!