Privreda

Oduzeta veća količina duvanskih proizvoda vrijednosti 150.000 KM

​BANJALUKA – Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u nekoliko odvojene akcija oduzeli su 670 kg sitno rezanog duvan i 12.000 paklica cigareta u vrijednosti 150.000 KM.

Loading...

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Odsjeka za provođenje propisa RC Sarajevo, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja na osnovu prikupljenih operativnih informacija sa terena, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a KS, MUP-a ZDK i MUP-a RS u nekoliko odvjenih akcija na području Regionalnog centra Sarajevo, izvršili su oduzimanje 670 kilograma sitno rezanog duhana i 12.000 paklica cigareta. Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 150.000 KM.

Oduzeta roba nije bila obilježena akciznim markicama UINO BiH, a ista je bila namjenjena za ilegalnu prodaju na tržištu Bosne i Hercegovine.

Protiv lica od kojih je oduzet rezani duhan i cigarete izvršit će se procesuiranje kod mjesno nadležnih sudova u prekršajnom i krivičnom postupku.

Protiv počinioca biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a.

Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!