Banjaluka

Gradonačelnik Radojičić: O razvijenosti svakog grada, govori BROJ PODIGNUTIH KRANOVA

Prihodi od građevinskih naknada na području Banjaluke za prvih šest mjeseci ove godine veći su za 14 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci gradskih službi.

Prema podacima Odjeljenja za prostorno uređenje, pojačana građevinska aktivnost dovela je do značajnog rasta budžetskih prihoda i aktiviranja brojnih gradilišta. Trenutno, građevinci su u Banjaluci angažovani na ukupno 52 aktivnih gradilišta, od kojih se najveći broj odnosi na stambeno poslovne objekte. 

Po podacima za prvih šest mjeseci, dvije najveće naknade – ona za uređenje građevinskog zemljišta i jednokratna renta bilježe znatan rast u odnosu na prošlu godinu, što se povezuje sa aktiviranjem brojnih gradilišta.

Loading...

– Tokom prvih šest mjeseci, od uređenja građevinskog zemljišta i jednokratne rente u gradski budžet prikupljeno je šest miliona KM, dok je u istom periodu prošle godine po ovom osnovu uplaćeno 5,3 miliona KM – pokazuju podaci resornog odjeljenja. 

Gradonačelnik Igor Radojičić ocijenio je da ovi podaci ukazuju na pojačanu građevinsku aktivnost i rast interesa investitora za ulaganje u stanogradnju.

– O razvijenosti svakog grada, pa tako i u našem slučaju, govori i broj podignutih kranova. Što se toga tiče, možemo biti više nego zadovoljni jer svi pokazatelji govore o visokom intenzitetu aktivnosti u građevinskom sektoru, a što će se direktno odraziti i na stanje gradskih finansija, s obzirom na to da prihodi od ovih naknada imaju značajan udio u gradskom budžetu– kazao je Radojičić.

(foto: Dejan Božić)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!