Banjaluka

RADOVI TRAJU Nove stepenice na Banj brdu do kraja mjeseca (FOTO)

Uskoro će biti završena sanacija pristupnih stepenica kod spomenika palim Krajišnicima na Banj brdu.

– Ekipe odgovornog preduzeća intenzivno rade i pokušavamo da ovaj posao okončamo koji dan prije 27. jula, kada se obilježava Dan ustanka protiv fašizma. Do sada su završene gornje etaže prilaza spomeniku i radi se na donjim – kazao je načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Dragomir Keserović. 

Dragomir Keserović, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu

Prema njegovim riječima, Grad je jedino mogao da uđe u posao obnove oštećenih stepenica, za šta je i nadležan.

– Na inicijativu gradonačelnika, odlučili smo da obnovimo pristupne stepenice o trošku Grada kako bi se omogućio nesmetan pristup spomeniku prilikom obilježavanja važnih istorijskih datuma. Sam spomenik se nalazi na spisku spomenika od interesa za RS i BiH i njegovu obnovu mora odobriti Vlada RS, a potrebna su i velika sredstva da bi se to ostvarilo – rekao je načelnik Keserović.

Novac za obnovu stepenica u iznosu od 45.000 KM izdvojena su iz gradskog budžeta odnosno iz granta za održavanje spomenika i spomen-obilježja. 

Keserović je naveo da je u nadležnosti Grada preko 40 spomenika i spomen obilježja, od kojih je većina sanirana.

– U toku je sanacija spomenika u Stričićima, koju planiramo da završimo do početka ovogodišnjeg „Kočićevog zbora“. Radovi se izvode i na još šest spomenika iz Otadžbinskog i Drugog svjetskog rata – naveo je Keserović.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!