Banjaluka

DNS/SNSD: Koalicija na tankim nogama

DNS je danas izdao saopštenje koje prenosimo u cijelosti.

Demokratski narodni savez i Savez nezavisnih socijaldemokrata su godinama koalicioni partneri.

Loading...

Predsjednici ove dvije stranke Marko Pavić i Milorad Dodik su gradili globalni oblik saradnje zasnovan na najvažnijim strateškim pitanjima od vitalnog značaja za opstanak Republike Srpske i srpskog naroda na ovim prostorima. Jasno je da po mnogim pitanjima unutrašnje politike nisu bili istomišljenici, ali uvažavajući autonomnost svake stranke unutar koalicije, na osnovu kompromisa i konsensusa dolazili se do zajedničkih stavova. Zahvaljujući takvoj politici, koalicija traje dvadeset godina.
Na žalost taj visok stepen razumijevanja i osjećaj potrebe zajedničkog djelovanja na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine nije prisutan u mnogim lokalnim zajednicama. 

Najbolji primjer za tu lošu saradnju i nerazumjevanje jeste odnos OO DNS-a i SNSD-a Gacko.

U trenutku kada koalicioni odnosi treba da budu na najvišem mogućem nivou, rukovodeći se potrebom objedinjavanja članstva i građana oko podrške kandidatima za Predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i kada treba pokazati visok stepen saradnje i razumijevanja, imamo pojedince kojima nije stalo do dobrih odnosa i koji prijete da dovedu u pitanje godinama stvarane odnose. Sigurni smo da to rade sa umišljajem i namjerom da dovedu u pitanje i izgledan dobar rezultat Koalicije.

Po tom pitanju prednjači narodni poslanik iz Gacka Srđan Milović, čovjek koji je sebe pozicionirao kao gospodara života mnogih građana Gacka, odlučujući ko ima pravo da se zaposli u RITE Gacko, a ko ne. Dugo traje ta agonija da bismo pomislili da se procesi odvijaju spontano i bez namjere. Sada je potpuno jasno da je osnovni cilj eliminisati OO DNS Gacko iz svakog političkog uticaja i odlučivanja i predstaviti se vrhu SNSD-a kao eksluzivni zaštitnik politike SNSD-a i kreatora izborne pobijede, iako se dobro zna da kandidat opozicije za Predsjednika Republike Srpske upravo dolazi iz Gacka. Da li je potreba minimiziranja DNS slučajna, vrijeme će pokazati. Za nas u DNS-u nema dileme. Uništavajući DNS uništava i sebe i SNSD-a.

Demokratski narodni savez svjestan trenutka, znaće da zaštiti svoje interese na najbolji mogući način, a pojedinci iz SNSD neka se zapitaju kuda vodi njihova politika i kakve će krajnje posljedice imati. 

DNS ne može i neće snositi posljedice ma kakve one bile.

Pokušaj neizvršavanja dogovorenih obaveza i prebacivanja odgovornosti na nekoga drugog, i traženja alibija gdje ga nema je licemjerno. Takva politika ne može proći ni u javnosti, ni u pravosudnim organima. Zar nije dovoljan podatak da je imenovani izvršni drektor za finansije u RITE Gacko onemogućen u obavljanju svojih redovnih aktivnosti, kroz onemogućavanje logističke podrške i elementarnih pretpostavki za rad na tako odgovornom mjestu (kancelarija, telefon, računar i uvezivanje u zajednički sistem) a da ne govorimo o pravu na potpis koji u svakoj normalnoj organizaciji čovjek na tom položaju ima.

Toliko o povjerenju i usaglašenom političkom djelovanju, kaže se na kraju saopštenja koje je izdano danas.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!