Politika

Govedarica: Loše cijene za ratare

Ono što bi trebalo da bude jedan od najvećih kapitala jedne zemlje jeste jedna uspješna i efikasna Vlada. Nažalost, u posljednjih 13 godina mi takvu Vladu nemamo – rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica novinarima prije sjednice Izvršnog odbora gradske organizacije SDS Trebinje sinoć u Trebinju.

– Žetva pšenice u Republici Srpskoj se privodi kraju i za sad je požnjeveno 80 odsto površina. Cijena otkupa pšenice se kretala između 23 i 27 feninga po kilogramu što nije dovoljno da ratari pokriju troškove koje su imali u procesu proizvodnje, s obzirom na rast cijene nafte, prouzrokovan usvajanjem akciza – istakao je Govedarica. 

Poljoprivredna politika Vlade Republike Srpske nikada nije bila neorganizovanija, cijene otkupa pšenice nikada nisu bile manje, a standardi otkupa nikada nisu bili lošiji, istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica.

Loading...

– Pored 5 pfeninga koje Vlada izdvaja za otkup pšenice, potrebno nam je još 5 feninga kako bi amortizovali ratarsku proizvodnju, imajući u vidu da je cijena pšenice na tržištu negdje između 23 i 27 feninga po kilogramu. Očekujem od Vlade Republike Srpske da u narednih nekoliko dana razmotri ovu vrstu inicijative i poveća izdvajanja za ratare – kazao je Govedarica.

Predsjednik SDS je istakao da danas ratari za jedan litar nafte moraju izdvojiti 10 kilograma pšenice dok su prije petnaest godina litar nafte mogli zamijeniti za samo dva kilograma pšenice. 

Istakao je da je sa članovima Izvršnog odbora gradske organizacije SDS Trebinje razgovarao o planovima za oktobarske izbore ali i o nekim drugim pitanjima kao što su poslovanje Elektroprivrede Republike Srpske.

– Kad postanem predsjednik neću prihvatiti da imam neodgovornu Vladu koja će tolerisati gubitke kao što je danas slučaj – kazao je predsjednik SDS-a.

Govedarica je naglasio da je uvjeren u izbornu pobjedu, koju će ostvariti zajedno sa narodom i da svi moraju biti hrabri i odlučni na tom putu.

(BN)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!