BanjalukaDruštvo

Grad pomogao nabavku pomagala prilagođenih za slijepa lica. (FOTO)

Načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić, uručila je pomagala prilagođena za slijepa i slabovidna lica članovima Gradske organizacije slijepih Banja Luka.

Ovo udruženje, uz pomoć Grada, nabavilo je određena pomagala, koja su danas i podijeljena njihovim članovima.

Loading...

-Grad je izašao u susret ovoj populaciji i podržao nabavku pomagala, koja će im olakšati funkcionisanje u svakodnevnim životnim situacijama – kazala je Trivićeva.

Kako su naveli iz Gradske organizacije slijepih Banja Luka, riječ je o govornim tlakomjerima i toplomjerima, zatim govornoj kuhinjskoj vagi i vagi za tjelesnu težinu, brajevim i govornim ručnim satovima, posudicama i kašikama u svrhu određivanja mjere u kuhinji, govornim privjescima i drugim tiflotehničkim pomagalima.

Ova pomagala uručena su u okviru konferencije pod nazivom „Samostalnost slijepih uz korištenje savremenih pomagala“ koja je odražana u prostoru Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske.

Tokom današnje konferencije bilo je riječi o nabavci i distribuciji trenutno dostupnih pomagala, o zakonskoj regulativi iz ove oblasti u Republici Srpskoj kao i animiranju slijepih lica za korištenje psa vodiča, te je iznesena ideja o otvaranju specijalizovane trgovine koja bi se bavila nabavkom i distribucijom pomagala za ova lica.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!