Društvo

Ministar za izbjeglice RS kupio novu limuzinu od 73.000 KM

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS, na čijem se čelu nalazi Davor Čordaš, kupilo je za 72.891 KM sa PDV-om novi luksuzni autobomil sa sistemom za prepoznavanje umora vozača, radarskim skeniranjem i unutrašnjim led svjetlima.

Ministarstvo je automobil kupilo u Auto servisu NV iz Banjaluke, koji je ovlašteni „Volkswagen“ prodajno servisni centar. 

Ukupna cijena automobila bez PDV-a iznosi 62.300 KM, a sa PDV-om 72.891KM.

U obavještenju o dodjeli uzgovora navedeno je da je na tender Ministarstva stigla samo jedna ponuda i da je zadovoljavala tražene uslove.

Jedna ponuda nije iznenađenje jer je Ministarstvo u detalje opisalo šta želi da novi automobil sadrži, od tehničkih detalja do voznih karakteristika.

Tenderom, koji je Ministarstvo raspisalo polovinom maja, traženo je da nova limuzina ministra Čordaša ima elektronsku kontrolu stabilnosti vozila, trozonski klima uređaj, LED prednja svjetla sa zakretnim svjetlima i sistemom za pranje, LED zadnja svjetla, automatski zatamnjivo unutrašnje ogledalo, električno podesiva, preklopiva i grijana vanjska ogledala sa automatskim zatamnjenjem na vozačevoj strani, servo upravljač sa promjenom snage u zavisnosti od brzine kretanja vozila, sistem zračnih zavjesa za putnike naprijed i nazad sa bočnim zračnim jastucima naprijed, radarsko skeniranje ispred vozila i drugo. 

Dok ministarstvo izdvaja 73.000 KM za kupovinu novog automobila, u Republici Srpskoj, 23 godine nakon rata, postoji još sedam kolektivnih izbjegličkih centara u kojima živi 700 izbjeglih i raseljenih. Iako je najavljeno da bi mogli da budu raspušteni još krajem prošle godine, a korisnici smješteni pod sigurniji krov nad glavom, to se nije dogodilo.

(capital.ba)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!