Društvo

Podrška porodicama djece sa smetnjama u razvoju sa ruralnog područja (FOTO)

Centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama „Dajte nam šansu-Zvjezdice“ realizuje projekat „Snažna porodica-sretno dijete!“, koji se odnosi prvenstveno na podršku cijeloj porodici djeteta sa smetnjama u razvoju, a koje žive u ruralnom području na teritoriji grada.

U okviru ovog projekta, koji se realizuje uz podršku Grada – danas je u društvenom domu u Bronzanom majdanu održana grupna kreativna radionica i sastanak sa roditeljima. 

Natalija Trivić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku

Današnjim aktivnostima prisustvovala je i načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić.

Kako su kazali iz udruženja, do sada su realizovani individualni defektološki tretmani za djecu sa smetnjama u razvoju, urađena je priprema za radionice, a roditelji su upoznati sa pravima koja imaju njihova djeca.

– Kroz projekat, djeca sa smetnjama u razvoju, a koja žive u Bornzanom majdanu, imaju individualne defektološke i logopedske tretmane, što im posebno znači, jer tamošnja osnovna škola nema ni defektologa ni logopeda, koji bi djeci sa smetnjama pružio podršku u radu i učenju. Pored individualnih tretmana, organizovane su i inkluzivne grupne radionice, gdje radimo sa tipičnom djecom na senzibilizaciji i prihvatanju vršnjaka sa smetnjama u razvoju. Takođe, za roditelje djece sa smetnjama u razvoju organizovana je i podrška psihologa, kako kroz grupni rad, tako i individualni tretmani – naveli su iz ovog udruženja.

 

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!