Društvo

Stevandić: Nesumnjiva politizacija slučaja stradanja Davida Dragičevića

U slučaju stradanja Davida Dragičevića politizacija je nesumnjiva, rekao je Nenad Stevandić, potpredsjednik NS RS.

– Politizacija je nesumnjiva. Sve što čovjek kaže može biti pogrešno protumačeno. I sa puno opreza svi govore i sa puno empatije i uz puno namjera da kažu izražavanje saučešća porodici, svi teže da se pronađe istina. Nijedan pozicioni i opozicioni političar nije učestvovao u toj tragediji i ne bi trebali da se dijele oko toga. Tužilaštvo je donijelo kvalifikaciju sa kojom su svi saglasni i sada je vrijeme da njih pustimo da rade svoj posao. Eho toga je potresao i emocije i političku situaciju. Svako je pokušao da trazi nešto svoje. Iz FBiH su pokušali nekoj bratstvo i jedinstvo, pokušali su napad na institucije. Nermin Nikšić je tražio ukidanje policije, SDP je poslije toga masovno dolazio na skup i pozivao svoje članove iz Federacije. Opozicija nije imala mogućnost da sama organizuje neke masovnije skupove, a to su bili veći skupovi i ova je to iskoristila da svoju energiju upumpa preko tih skupova, rekao je Stevandić.

On kaže da nema nikog ko ne želi da se sazna istina oko tog slučaja, ali da to nije bilo na Narodnoj skupštini da istražije. Poručuje da je opozicija preko Anketnog odbra htjela da se obračuna sa politikama Vlade RS sa kojim se ne slaže.

Loading...

– Nema nikog normalnog, a takvih je 99 odsto ljudi koje ne teži tome da se pronađe šta je istina i da se zadovolji pravda na zakonit način, dakle odlukom tužilaštava i sudova. Tu odluku nije mogla da preuzme Narodna skupština. Pritisak koji je bio na NS je razumljiv, ali ne može se tražiti da NS kaže šta je a šta nije ubistvo. Mi nistmo ni vještaci ni sudije ni tužioci. Anketni odbor je u svoj izvještaj stavio sve ono što opozicija želi da zamjeri vlastima u RS, što nema nikakve veze i što nije uzrok nikakve tragedije. Anketni odbor je kroz to provlačio svoju kritiku prema RTRS-u, a ne možete kroz taj slučaj koji je dobio veliku pažnju javnosti i koji je strašna tragedija i koji proizvodi mnogo patnje ali i mnogo emocija koje ne mogu da se kontrolišu, tu staviti svoj rat sa ministrom Lukačem, svoju percepciju RTRS-a, rekao je Stevandić.

Poručuje da ima potpuno povjerenje u institucije Srpske, a da su srpski predstavnici u Sarajevu odlučili da dozvole da neko drugi odlučuje o našoj sudbini, počevši o policiji, migranti, euroatlanskim integracija i svemu ostalom o čemu bi sami trebali da donosimo odluke.

Kaže da se politika Milorada Dodika uklopila u koncept u kojem težimo samostalnosti, a saveznici su nam Rusija i Srbija.

Ističe da je podrška kandidatima SNSD-a koju pruža Ujedinjena Srpska, podrška upravo tom konceptu samostalnog vođenja svoje politike.

To što je na listi SNSD-a kaže nije čudno kaže nije “bitno kako kako se lista zove već koji koncept predstavlja”.

 

(ATV)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!