Banjaluka

Mještani Starčevice i Lazareva dobijaju teretane na otvorenom (FOTO)

Izgradnja dvije nove teretane na otvorenom, u Lazarevu i Starčevici, počela je danas, u okviru nastojanja da se omoguće novi sadržaji za rekreaciju u prirodi.

Dvije nove teretane biće izgrađene u roku od mjesec dana na Bulevaru Desanke Maksimović (park u podnožju Starčevice), te na zelenoj površini nadomak Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Lazarevu. 

Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport

Kako navode iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, odlučeno je da se nove teretane naprave na lokacijama gdje je primjetna povećana frekvencija rekreativaca, što je posebno izraženo u parku ispod Starčevice.

Prema planovima, po 12 sprava biće postavljeno i na jednoj i na drugoj teretani. Ovaj posao vrijedan 20.000 KM na tenderu je dobilo preduzeće „Progres gradnja“, koje ima rok od 30 dana za završetak svih radova. 

Inače, u gradu već postoje teretane na nekoliko lokacija, i to: u parku “Mladen Stojanović”, šetalištu pored Vrbasa – između Rebrovačkog i Venecija mosta, na Banj brdu i u naselju Sime Matavulja.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!