BanjalukaDruštvo

Održana „Konferencija beba“ u Banjoj Luci (FOTO)

Tradicionalna manifestavija Konferencija beba održana je danas u banjalulčkom Parku Petar Kočić. Konferenciju je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Srđan Srđan Amidžić koji je naglasio da svaka lokalna zajednica, pa tako i Banja Luka, može da bude zadovoljna kada može da podrži ovakvu manifestaciju.

– Trudimo se da pružimo konkretnu podršku da natalitet bude na višem nivou, podržavamo vantjelesnu oplodnju za porodice koje podnesu zahtjeve, a sa donatorima smo u proteklom periodu mnogo uložili u dječija igrališta, a sve sa ciljem da porodicama i djeci bude što ugodniji život i odrastanje u našem gradu -rekao je Amidžić.

On je dodao da Grad ima odličnu saradnju sa udruženjem koje predstavlja višečlane porodice u smislu da im pruža infrastrukturna i logistička podrška kako bi udruženje moglo da radi, a i matereijalno se pomože kada su u pitanju polazak u školu i svi značajni datumi u odrastanju svakog djeteta.

Loading...

Pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske, Bosiljka Bošnjak, rekla je da ove godine na poziv ministarstva manifestaciju „Konferencija beba“ organizuje 37 lokalnih zajednica u Srpskoj , što je najveći broj do sada.

Najmlađa beba na današnjoj „Konferenciji beba“ u Banjoj Luci bio je Nemanja Vujinović star mjesec dana, dvomjesečni Marko Kokan je beba sa najviše braće i sestara jer ima dva brata i jednu sestru, dok je nastarija beba jednogodišnja Ana Bilanović kojoj danas slavi prvi rođendan.

U zabavnom dijelu programa učestvovali su mališani iz vrtića „Maslačak“ i „Sreća“, te djeca iz škole za manekene IVAS, iz Laktaša, koja djeluje u okviru Centra za djecu, omladinu i porodicu. Bili su tu i animtori za djecu Nidžo Radoznalac, klovnovi Žuži i Buži, te mađioničar Zoro.

Nagrade bebama obezbijedili su: Tržnica, Euro ekspres-brza pošta i kompanije „Bio tehnolodži i genetiks“. Na ovogodišnjoj konferenciji učestvovali su prestavnici škole za trudnice „Radosnica“ koji su dijelili promotivni materijal i poklone za majke i bebe.

Ovogodišnju „Konferenciju beba“, Grad Banja Luka je organizovao na poziv Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, a u saradnji sa Udruženjem „Sva djeca svijeta“.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!